2024.03.29, Péntek

Alzheimer Café nyílt Kecskeméten

kecskemet.hu

2018.09.27. 08:01

Kedden délután nyitották meg Kecskeméten az Alzheimer Cafét az Egészségfejlesztési Iroda Oktatási Központjában. Az első előadásokat is ma tartották a demenciával élő személyek, hozzátartozóik és gondozóik számára, akik szakemberektől hallhatták a betegséggel kapcsolatos leghasznosabb információkat.

Hirdetés

Az Alzheimer Café célja, hogy segítséget nyújtson a betegségben szenvedőknek és családtagjaiknak. Egy közösség, ahol lehetőség nyílik az őszinte beszélgetésre, az emberek megoszthatják egymással tapasztalataikat, valamint az ismereteiket is bővíthetik a havi előadásokon.

– Azért nagyon fontos ez, mert az Alzheimer nem csak a betegek problémája, hanem a hozzátartozóké is, azonban ha megfelelő segítséget kapnak, akkor sokkal jobban tudják ezt a betegséget végig kísérni – mondta dr. Menyhárt Miklós, az első magyarországi Alzheimer Café alapítója.

A mintát Franciaországból hozta az alapító, ahol neuropszichológiai másoddiplomáját szerezte. Ott találkozott ezzel a lehetőséggel, ami a családtagokat és a betegeket is magába foglalva keres megoldást. Magyarországon már több mint 60 Alzheimer Café működik.

Az Alzheimer kór egy gyógyíthatatlan betegség, és sajnos komoly társadalmi problémát is jelent, amit az emberek egyedül sokszor nem tudnak megoldani. Ezért is fontos, hogy akik ezeken a találkozókon részt vesznek, más megvilágításban lássák a dolgokat, és így talán könnyebben meg tudnak birkózni azokkal a nehézségekkel, amit ennek a betegségnek az ápolása jelent.

Minden hónap 4. keddjén 17 órakor lehetőség nyílik részt venni a programon, mely már Magyarországon is számos városban bizonyított. A betegség ugyan nem gyógyítható, de az életkörülmények javíthatók. Ebben nyújt segítséget az Alzheimer Café.

forrás: kecskemet.hu

KecskemétKecskemétAlzheimer Café