2024.04.16, Kedd
62 kerékpártároló könnyíti meg a bringások életét Kecskeméten
Illusztráció (pexels.com)

62 kerékpártároló könnyíti meg a bringások életét Kecskeméten

kecskemetilapok.hu

2018.09.14. 14:41

A kialakított P-alakú tárolókban 120 bicikli fog elférni.

Hirdetés

Jó hír a kecskeméti bringásoknak: 62 új „P alakú” kerékpártároló kialakítására kerül sor a közeljövőben, mellyel több, mint 120 biciklis életét könnyítik a városban. Az önkormányzat a javaslat szerint 10 millió forintot fordít majd a beruházásra a következő évi költségvetésből – írja a kecskemetilapok.hu

Megnövekedett a kerékpárral közlekedők száma Kecskeméten. A biciklisek járnak-kelnek, azonban járműveik biztonságos leparkolását illetően eddig adódtak kisebb fennakadások. A problémát hamarosan orvosolják, méghozzá újabb „P alakú” kerékpártárolók kihelyezésével.

A tervek szerint a Malom, a Hírös Agóra, a Deák tér környékén lesz kialakítva 54 darab "P alakú" kerékpártároló, illetve a könyvtár és a Kéttemplom köz környékén 4-4 darab.

120 bicikli is tárolható biztonságosan városszerte

Összesen tehát 62 új kerékpártárolónál parkolhatnak majd a bringások, amellyel több, mint 120 jármű elhelyezését biztosítják. A javaslat szerint 10 millió forintot fordít az önkormányzat erre a beruházásra a jövő évi költségvetésből.

Fontos szempont volt az, hogy zöld területet ne érintsenek az új kerékpártároló kialakítások, esztétikusak és biztonságos legyenek. Ezen kívül nagyon fontos az is, hogy dr. Homoki Tamás alpolgármester előterjesztésével az illetékes bizottságon kívül maguk a kerékpárosok is egyet értsenek.

Ez megtörtént: a kerékpáros egyesületek is üdvözölték az újítást. A jövőben pedig arra törekszik az önkormányzat, hogy új intézmények, üzletek, létesítmények építése esetén, a tulajdonosok alakítsanak ki kerékpártárolókat is.

KecskemétKecskemétkerékpárkerékpár tárolás