2024.03.29, Péntek
Természetesen mi segítünk! – Munkáltatói Fórum a Kormányhivatal szervezésében

Természetesen mi segítünk! – Munkáltatói Fórum a Kormányhivatal szervezésében

bacsmegye.hu

2018.08.10. 12:18

4 nap alatt zajlott le Bács-Kiskun megyében a munkahelyteremtő fórumsorozat, Kecskeméten ma délelőtt a Klapka utcai székházban tartozzák a záró rendezvényt. Szorosak a határidők, július 23-án történt a kiírás, és szeptember 10-re már be is kell adni magát a pályázatot. Az előző évek tapasztalatait osztották meg a megjelent munkáltatókkal, a lehető legtöbb információ átadásra került a sikeres pályázat megírásához.

Hirdetés

A Pénzügyminisztérium által meghirdetett NFA-2018-KKV kódjelű munkahelyteremtő pályázat feltételeinek ismertetéséről a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 2018. augusztus 07-től 2018. augusztus 10. napjáig terjedő időszakban a megye valamennyi járásában tájékoztatta az érdeklődőket munkáltatói fórumsorozat keretén belül.

Kovács Ernő, kormánymegbízott köszöntötte Kecskeméten a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a kecskeméti Mercedes gyár mellett Bács-Kiskun megyében több olyan járás is van, ahol vannak olyan vállalkozások, akik minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy minél termelékenyebbek, minél gazdaságosabbak legyenek, és minél nagyobb árbevételre tegyenek szert. Biztatta a munkáltatókat, hogy a pályázatok sikeresek legyenek, és ha azok nyernek, meg is valósulhassanak.

Almási László Főosztályvezető helyettes visszatekintett a munkahelyteremtő támogatás több tízéves múltjára, elmondta, hogy a mindenkori foglalkoztatási szolgálatok egyik kedvelt eszköze, a munkáltatók is szívesen élnek vele, a mikro-, kis- és középvállalkozásokat célozza meg. Az elmúlt 8 évben 537 beérkezett pályázat volt, ebből nyertes 298, és 1485 fő foglalkoztatására irányultak, 2,6 milliárd forint értékben.

A megjelentek tájékoztatását Karáné Borbély Csilla, Munkaerőpiaci szakügyintéző tartotta meg. A fórumsorozat célja, hogy felhívják a figyelmet a pályázat azon pontjaira, amire érdemes odafigyelni az összeállításkor. Gyakorlati információkat adott át az eddigi tapasztalatokból, hogy minél több sikeres pályázat valósulhasson meg. Egy éven belül harmadjára írják ki ezt a konstrukciót, a céljában nem történt változás, továbbra is a munkahely teremtés, a kkv szektor bővítése, a területi különbségek csökkentése, a hátrányos helyzetű célcsoportoknak járó kiegészítő támogatások a meghatározó tényezők.

 

A pályázati felhívás és a szükséges dokumentumok elérhetősége:

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=8&type=206#!DocumentBrowse

Pályázatok beküldési határideje: 2018. július 23-tól 2018. szeptember 10-ig.

Bács-Kiskun megyei beruházások esetén a pályázati dokumentációt 6000 Kecskemét, Klapka u. 34. szám alatti címre kell megküldeni.

 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétMunkáltatói Fórummunkahelyteremtés