2024.04.19, Péntek

Tanácsadó testület segíti a kecskeméti Család- és KarrierPONT munkáját

Család- és KarrierPONT

2018.08.30. 15:35

Tizenegy nagykövet segíti a jövőben a kecskeméti Család- és KarrierPONT munkáját, vagyis az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatásának elősegítését a Kecskeméti Járásban.

Hirdetés

Az elismert és tapasztalt szakemberekből álló Tanácsadó Testület augusztus 28-án, kedden alakult meg a kecskeméti városházán. Elnöke, a Kecskeméti Járás egyik legnagyobb női foglalkoztatójának képviselője, Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója lett.
 
A Család- és KarrierPONT szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti, és megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.  Az iroda működtetése része annak a projektnek, amelyet az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület sikeresen elnyert az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosító számú „Nők a családban és a munkahelyen című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén” című pályázattal. Az alakuló ülésen a projekt küldetését, céljait és feladatait a konzorciumvezető AIPA Kft. képviseletében Szalayné Hadi Andrea projektmenedzser, illetve Engert Jakabné, a Család- és KarrierPONT-ot működtető Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, egyben a projekt szakmai vezetője ismertette. A meghívottak a helyi munkaadókat, a közigazgatást, az egészségügyi és szociális szférát, a járási települések önkormányzatait, az egyházat és a kecskeméti egyetemet képviselik a kezdeményezésben. A megalakuló Tanácsadó Testület tagjai vállalták, hogy tapasztalataikkal, szakmai tudásukkal és kapcsolatrendszerükkel hozzájárulnak a projekt eredményes működéséhez, a családbarát foglalkoztatás elterjesztéséhez a Kecskeméti Járásban. Ismertségükre építve, valamint „véleményvezéri” szerepükre alapozva segítik az iroda kommunikációs aktivitását, a szemléletformálást, illetve negyedévente konzultálnak a következő időszak feladatairól, programjairól. A Tanácsadó Testület egy önkéntes szolgálaton alapuló munkacsoport, melynek tagjai a Család- és KarrierPONT nagykövetei a Kecskeméti Járásban. A tagok a testület élére a Kecskeméti Járás egyik legnagyobb női foglalkoztatójának képviselőjét, PapSzekeres Anitát, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatóját választották meg. Már az alakuló ülésen aktív párbeszéd bontakozott ki a program nagykövetei között: a testület tagjai az általuk képviselt szervezet működéséből számos példaértékű, jó gyakorlatot említettek a családbarát foglalkoztatásra, és hangsúlyozták a szemléletformálás fontosságát a Kecskeméti Járásban.      

A Család- és KarrierPONT munkáját segítő Tanácsadó Testület tagjai:

  • Dr. Ácsné Szepes Krisztina, a Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő vezetője
  • Basky András Lajosmizse polgármestere
  • Dr. Borics Attila András, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese
  • Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa
  • Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza polgármestere
  • Ladics Mónika Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humánszolgáltatási Irodájának vezetője
  • Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója
  • Dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának vezetője
  • Dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar dékánhelyettese
  • Stefanekné Kiss Andrea, a Rösch Mode Kft. személyügyi vezetője
  • Dr. Svébisné Juhász Márta, a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ igazgatója
KecskemétKecskemétBács-KiskunnőkfoglalkoztatásCsalád- és KarrierPONTtanácsadó testület