2024.04.27, Szombat

Elkezdődött a Béke Általános Iskola energetikai korszerűsítése

kecskemet.hu

2018.08.04. 10:07

A beruházás során megvalósul az intézmény teljes homlokzati, pince és zárófödém szigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése, amely egy napelemes rendszerrel is kibővül.

Hirdetés

A projekt célja, hogy csökkenjen az épület hővesztesége, racionalizálódjon a közintézmény energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A beruházás eredményeként megvalósul a Béke Általános Iskola utólagos homlokzati, pince, valamint zárófödém szigetelése, a vizes falszakaszokon a talajnedvesség elleni szigetelése, továbbá a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, amely egy napelemes rendszer telepítésével is kibővül.

A hatályos energetikai előírásoknak megfelelő kialakítás révén nem csupán a ráfordított energiamennyiség, hanem a környezet terhelése is csökken, miközben jelentős költségmegtakarítás érhető el. A felhasznált energiamennyiség mérséklődése a CO2, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezi, amellyel elérhetővé válnak a nemzeti környezet- és klímavédelmi célok.

A beruházás a tervek szerint 2019 januárjában fejeződik be.

KecskemétKecskemétenergetikai felújításBéke Általános Iskola