2024.03.29, Péntek
Elismerő díjakat adtak át a kecskeméti Városházán
Szemereyné Pataki Klaudia facebook

Elismerő díjakat adtak át a kecskeméti Városházán

kecskemet.hu

2018.08.24. 11:01

Kecskemét legnagyobb múltra visszatekintő fesztiválján, a Hírös7-en került sor a Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj, a Mathiász János Díj, az Év Kecskeméti Mestere-Díj, valamint a Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díj átadására.

Hirdetés

Kecskemét gazdasági fejlődéséért, kertészeti kultúrájának kutatásáért és környezetvédelméért járó elismeréseket nyújtottak át a Hírös7 keretében. 

Az esemény műsorral kezdődött. Az ünnepeltek tiszteletére Ádám Blanka, a Kodály Iskola 11. osztályos tanulója és népzenetanára, Vadas László adott elő egy Bodrogközi népdalcsokrot.

A műsort követőn Gaál József alpolgármester adta át a négy városi díjat.

- Hagyomány, érték, fejlődés, és a kemény munka, ami az összes díjazott tevékenységét egybefűzi. Ezek azok a dolgok, melyekkel eredményt értek el, és most a legjobbak voltak a saját szakmájukban. Ezek az elvek és gondolatok, melyek a 650 éves Kecskemét életében mindig meghatározóak voltak. Itt, a homok közepén mindig olyan fejlődés ment végbe, és olyan eredmények születtek, amelyek ezen elvek eredményeként jöhettek létre. Így érte el a város, hogy a legnehezebb időkben is fennmaradt, fejlődött – hangsúlyozta az alpolgármester.

Gaál József méltatta a városban tevékenykedő agrárszakemberek munkáját, és beszédében kitért arra is, hogy Kecskemét - köszönhetően a vállalkozások innovációjának - ma már Magyarország egyik kiemelkedően fejlődő települése.

A díjazottakról kecskemet.hu oldalán bővebben olvashatnak.

Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díj: Abraziv Mérnöki Irodát és Gépgyártó Kft.

Mathiász János-díj: Dr. Németh Krisztina okleveles kertészmérnök, főiskolai docens.

Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj: Sipos Istvánné erdészmérnök, a Kecskeméti Arborétum vezetője.

Az Év Kecskeméti Mestere Díj: Zsigó Józsefné népi iparművész, tojásfestő művész.

KecskemétKecskemét