2024.03.29, Péntek

Poligonkecske lett Kecskemét kabalafigurája!

kecskemet.hu

2018.07.16. 12:30

Kiszabadult a kecske Kecskemét címeréből, új dizájnt, modern színeket kapott.

Hirdetés

Július 16-tól pedig minden cég, civil szervezet bátran használhatja a most elkészült Kecskemét Arculati Kézikönyv útmutatása szerint. A kézikönyvet – amely meghatározza Kecskemét kommunikációjának új vizuális világát – ma (csütörtökön) mutatták be a Városházán.

Szemereyné Pataki Klaudia a sajtótájékoztatón leszögezte, a város hagyományos arculatát megőrzik. A címer, a jól ismert jelmondat és a szecessziós stílus ezután is használatban marad. Továbbra is bizottsági engedélyhez lesz köthető a Kecskemét név használata. Mivel azonban jelentős igény jelentkezett rá, most elkészült Kecskemét modern, fiatalos és dinamikus arculata is.

A dizájnerek bátran nyúltak a legkézenfekvőbb eszközhöz, a város címerállatához, és kiszabadították a kecskét címerünkből. Tükrözve a város sokszínűségét és dinamizmusát, szürke állatból szivárványszínű poligonizált kecske lett. Színvilágát a címerből kapta, de az árnyalatokat kicsit felfrissítették, modernizálták, hogy a digitalizáció korában is megállja a helyét.

– Az eredmény az lett, hogy dinamizmust, erőt, játékosságot és modern szellemiséget sugall a poligonkecske – emelte ki a polgármester.

A formabontó arculathoz új üzeneteket is kerestek. Ezek közül válogathatnak majd a cégek, szervezetek, amelyek használni szeretnék reklámjaikban a város kabalafiguráját.

Hármas egységet tartva, Kecskemétet alap axiómaként megőrizve ilyen üzenetek születtek:

Jövő. Menő. Kecskemét.

Család. Otthon, Kecskemét.

Város. Neked. Kecskemét.

Itt a helyed. Itt a jövőd. Kecskemét.

Ezekkel az üzenetekkel a lokálpatriotizmust is erősítenék Kecskeméten.

A város érdeke, hogy az új arculat terjedjen, beépüljön a köztudatba, ezért az elkészült arculati kézikönyvet mintegy ajándékként adják a kecskeméti gazdasági szereplőknek, a civil szféra képviselőnek, akik akár termékeik, tevékenységük népszerűsítésére is használhatják az új elemeket, ezzel építve a kecskeméti brandet.

– Szeretnénk, ha az arculati kézikönyvet minél többen használnák, Kecskemét új vizuális kommunikációja megjelenne a reklámokban, pólókon, plüss figurákon, kulcstartókon – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia. – Így reményeink szerint egyre több helyen és formában ismerik majd meg az országban a poligonkecskét.

Az új arculatot már tesztelték a vállalkozások és a fiatalok körében, nagyon jó visszajelzések születtek. Több cég jelentkezett már, hogy saját arculatához igazítva használná a poligonkecskét.A közösségi média lehetőségeit is felhasználják arra, hogy minél több helyen megjelenjen a poligonkecske. A Hírös Héten már biztosan ott lesz az új kabalaállat, de valószínűleg mémként is találkozhatunk majd vele.

A Kecskemét Arculati Kézikönyv július 16-tól ingyenesen érhető el a városházán jogi személyek számára. A gazdasági cégekkel, civil szervezetekkel együttműködési megállapodást kötnek, majd ellenőrzés után a legváltozatosabb módokon alkalmazhatják a város új vizuális arculatát.

Összegyűjtötték az alkotók a kecskéhez köthető közmondásokat is:

- A kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon.

- Kecskére bízta a káposztát.

- A kecske sem menne a vásárra, ha nem hajtanák.

- Vén kecskének kemény a szarva.

- Vén kecske is megnyalja a sót.

KecskemétKecskemétBács-Kiskunpoligonkecske kabalafigurakecske