2020.07.16, Csütörtök

Kecskemét is készül a Nagy Ugrás-ra

mti

2018.07.04. 15:25

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban található záportározó tó köré építik a Nagy Ugrást: itt wakeboard-, kajak-kenu-, street workout- és horgászbemutatóval is készülnek, valamint a tó élővilágát is megismerhetik a résztvevők, három órakor pedig a vízbe futhatunk a partról, de akár a stégről is ugorhatunk.

Hirdetés

Göd lesz idén a Természetvédelmi Világalap (WWF) Nagy Ugrás kampányának magyarországi központi helyszíne - közölte a szervezet pénteken, a nemzetközi Duna-napon.

A június 29-i nemzetközi Duna-nap arra hívja fel a figyelmet, hogy teljes élővilágával együtt meg kell óvni a vízhez kötődő fajokat és az emberek számára is rendkívül fontos folyókat és vizes élőhelyeket, természeti kincseket. Hasonló céljai vannak a Nagy Ugrás elnevezésű európai kampánynak is, amely a folyók és természetes vizek védelmének fontosságára hívják fel a figyelmet, és rávilágítanak arra, hogy az emberek életében milyen fontos szerepet játszanak az élővizek.

 

Idén Magyarországon tizenhárom közösség döntött úgy, hogy július 8-án saját kreatív programmal figyelmeztet az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének fontosságára, és ezt végül egy nagy közös csobbanással ünnepli meg. A verseny szoros volt, de a nyertes a Boldogságcseppek Alapítvány és Gödi Anyák Angyalai közös pályázata lett: a felsőgödi Duna-partra szervezett programjaik között szerepel szemétszedés és a part rendbe tétele, homokvárépítő verseny, papírhajó-készítés - amelyet aztán közösen bocsátanak vízre -, de ügyességi játékok, sárkányhajózás, vízirendészeti bemutató és vizespalackos gerinctréning is lesz. Az esemény ideje alatt jótékonysági gyűjtést is szerveznek a Duna-part gödi szakaszának szebbé tételére. Az esemény csúcsaként délután kézen fogva ugranak együtt a Duna vizébe.

 

Minden év július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre. Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson 2005-ben több mint 250 000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.

KecskemétKecskemétBenkó Zoltán SzabadidőközpontNagy Ugrás

Hirdetés

Hirdetés