2021.01.16, Szombat

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Kecskeméten a Család- és KarrierPONT

2018.07.06. 11:45

Inspiratív és befogadó közösségi helyként szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti majd, de megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet is betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Hirdetés

Az iroda működtetése része annak a projektnek, amelyet az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület sikeresen elnyert az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosító számú „Nők a családban és a munkahelyen című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén” című pályázattal.

 

A nők munkaerő-piaci helyzetének javítását, valamint az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatásának népszerűsítését célzó átfogó szakmai programra európai uniós támogatást nyert a két szervezet.

A most megnyíló Család- és KarrierPONT munkatársai – a szakmai tanácsadáson túl – tevékenységük révén információt közvetítenek, különféle tréningeket szerveznek, továbbá ösztönözik a női vállalkozások megalakulását, és folyamatos párbeszédet tartanak fenn a helyi munkáltatókkal, annak érdekében, hogy a munkaadói oldal is megtalálja az atipikus, családbarát foglalkoztatási formákban a megvalósítható lehetőségeket. A munkáltatói és a munkavállalói érdekek összehangolása elengedhetetlen a család és a munka összeegyeztethetőségéhez.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület az előzőekben megfogalmazott célok elérése érdekében egy kérdőíves felméréssel is szeretné megismerni az aktuális helyzetképet azzal kapcsolatosan, hogy mennyire sikerül napjainkban összehangolni a női szerepeket a családban és a munkahelyen.

A kérdéssor kitöltése mindössze néhány percet vesz igénybe, viszont a válaszok révén feltérképezett terület jobb megismerésével számos megoldási javaslat kidolgozására nyílik lehetőség a témában Kecskeméten és a Kecskeméti járás egyes településein.

A kérdőív a következő linken érhető el:

Kérdőív a női szerepek összehangolásáról a családban és a munkahelyen

 

Család- és KarrierPONT Kecskeméten

Ügyfélszolgálat:

  • hétfőn és szerdán délelőtt 8.30 órától 12.30 óráig
  • csütörtökön és péntek délután 13.00 órától 17.00 óráig

Kihelyezett információs nap a Kecskeméti járás valamelyik településén:

  • kedden délelőtt 9.00 órától 13.00 óráig
KecskemétKecskemétCsalád- és KarrierPONT

Hirdetés

Hirdetés