2024.04.26, Péntek

Befejeződött a kecskeméti Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztése

kecskemet.hu

2018.07.06. 14:53

A felújítás során megvalósult az épület átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítása és teljes körű energetikai korszerűsítése, továbbá megépült egy tornaterem, 230.07 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

Hirdetés

 Az Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében megvalósult beruházás eredményeként a Kecskemét, Tóth László sétány 1. szám alatt lévő óvodában tornaterem épült, melyben a mindennapos testnevelés foglalkozások mellett a sajátos nevelési igényű gyerekek mozgásfejlesztése is lehetővé válik.

A tornateremhez szükséges kiszolgáló helyiségeket - mosdót, szertárt - is kialakították, a mozgáshoz szükséges tornaeszközök beszerzésével pedig a gyermekek óvodai ellátásában jelentős minőségi javulás várható.

A meglévő épület 6 csoportszobája változatlanul megmaradt, de az óvoda egyéb kiszolgáló helyiségeinek kismértékű átalakításával lehetségessé vált a térkapcsolatok optimálisabb kialakításával a funkciók racionálisabb elhelyezését biztosítani.

A fejlesztés során a meglévő óvodavezetői irodát, óvodatitkári irodát, illetve nevelőtestületi szobát átalakították, valamint szülői tárgyaló helyiséget és akadálymentes illemhelyet is kialakítottak. Az összenyitható szobák közötti elválasztó függönyt egy akusztikailag is megfelelő mobil fal váltotta fel.

A dolgozók, illetve a gyerekek számára rendelkezésre álló öltözőket, szociális helyiségeket korszerűsítették.

Az épület gyermek vizesblokkjai megújultak. Az öltözők elrendezésének átalakítása az alapterületük növelésével történt meg.

A belső ajtókat, padló- és falburkolatokat, valamint az álmennyezeteket lecserélték. Új, élénk színű PVC és linóleum burkolatok készültek. A fejlesztés eredményeként az óvoda nevelési-gondozási egységei mellett az óvodai étkeztetést biztosító melegítőkonyha burkolatainak cseréje is megtörtént.

A felújítás során megvalósult az épület homlokzati hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, az alumínium homlokzatburkolat felújítása és a tető hőszigetelése. Az épület fűtési rendszere szintén korszerűsödött, valamint megvalósult a belső szennyvízrendszer cseréje. Az elektromos vezetékrendszereket átvizsgálták, és szükség szerint cserélték.

A meglévő óvodaudvar korszerűsítése során elbontásra került a használaton kívüli fürdőmedence, és megtörtént az udvari játékok részbeni cseréje.

A kivitelezést a Katkics Építész Stúdió Kft. tervei alapján a BAUGENERÁL Kft. végezte.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése konstrukció keretében az „Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztésére” benyújtott pályázaton 230.073.200 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap volt.

Galéria

KecskemétKecskemétóvodafelújításÁrpádvárosi Óvoda