2024.04.27, Szombat

Véget ért az MNB és a kecskeméti NJE közös ötletpályázata

uni-neumann.hu

2018.06.15. 11:00

A Magyar Nemzeti Bank „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel egyetemi hallgatói pályázatot hirdetett hét vezető hazai közgazdasági felsőoktatási intézményben, köztük a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatói között is.

Hirdetés

A Neumann János Egyetemről 21 pályázat érkezett összesen, kettő a GAMF Műszaki és Informatikai Karról, kilenc a kecskeméti Gazdaságtudományi Karról, és tíz pályamű érkezett Szolnokról, a Gazdálkodási Karról. Az előzetes bírálaton tíz pályamű jutott tovább, ezt követően az MNB és a NJE közös bíráló bizottsága döntött a hat csapatról, akik a döntőben prezentálták ötletüket.

A megmérettetésen a Kontakt elnevezésű csapat nyerte el az első helyet és az ezzel járó 500 ezer Ft-os fődíjat.

 

 

A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” ötletpályázatot a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében írta ki a Magyar Nemzeti Bank. Az NJE második alkalommal vesz részt az ötletpályázatban. A hallgatók piackutatáson alapuló, kreatív koncepciókkal pályázhattak, amelyek felhasználásával a fogyasztók széles körben elérhetővé válnak a megadott témakörökben, úgy, mint; Kamatkockázat kezelése, Pénzügyileg sérülékeny csoportok elérése, Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor népszerűsítése.

Az elbírálást követően a legjobb hat pályázati munka készítői lehetőséget kaptak, hogy személyesen, prezentáció keretében is bemutassák ötletüket.

A feladat 10 perces prezentáció elkészítése volt, és a pályázatukkal kapcsolatban feltett kérdésekre is válaszoltak a versenyzők. A zsűri Csányi Dániel, Pöszmet Vivien és Zámbó József „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” témakörben készült pályamunkáját értékelte minden előírt szempontból a legjobbnak. Így ők 500 ezer forintot vihettek haza. A dobogó második fokára a Gajdácsi Levente, Marton Ferenc és Nédó János Dominik alkotta DFL Team csapata állhatott. Jutalmuk 300 ezer forint. A harmadik helyezett Csertő Dzsenifer és Gerencsér Nikolett pályamunkáját 200 ezer forinttal jutalmazta a zsűri.

KecskemétBács-KiskunpénzügyNeumann János EgyetemMNB