2024.03.28, Csütörtök

Új csarnokkal bővíti kecskeméti gyárát a Knorr-Bremse

MTI

2018.06.15. 21:28

Mintegy 600 millió forint összegű beruházással bővíti jelenlegi gyárának kapacitását a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kecskeméten. Az önerőből megvalósuló gyártó- és raktárterületet is magába foglaló új csarnokot még az idén átadják.

Hirdetés

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eseményt bejelentő pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a Knorr-Bremsét a kezdetektől a folyamatos innováció jellemezte, amely nemcsak a termékfejlesztésre, hanem a gyártás folyamatos megújítására is kiterjed. Emellett a cég évek óta nagy hangsúlyt fektet termelékenységének, hatékonyságának növelésére is - közölte.

A tárcavezető kiemelte, a vállalatnál zajló folyamatok jól mintázzák azt az iparpolitikai stratégiát, amelyet Magyarország az elmúlt időszakban követett, és a jövőben is fog.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar hozzáadott érték egyik felét a külföldi vállalatok állítják elő, a másik felét pedig azok a magyar cégek, akik a munkavállalók 75 százalékát foglalkoztatják. Kifejtette, csökkenteni kell a hatékonyságkülönbséget, ami egy nemzetközi vállalat itthoni és egy magyar tulajdonú cég szintén belföldi tevékenysége között megjelenik.

Palkovics László szerint a nemzetközi vállalatok nagyon jók abban is, hogy a technológiát és tudást, amellyel rendelkeznek, átadják magyar partnereiknek. A Knorr-Bremse ebben is élenjáró, akárcsak abban, hogy a legújabb technológiát alkalmazza hatékonysága és termelékenysége növelése érdekében - fogalmazott.

Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója elmondta, alig négy évvel azután, hogy átadták a Kecskemét déli iparterületén új gyártóegységüket, máris bővíteniük kell. Beszélt arról is, hogy üzemükben a legmodernebb gyártási körülmények mellett állítják elő a legmagasabb minőségű termékeket. A növekvő piaci igények és a hatékonyság folyamatos növelése révén elért sikereik pedig odavezettek, hogy mára mind a gyártó, mind a logisztikai kapacitásukat növelniük kell - fejtette ki. A tervek szerint az új, közel 2000 négyzetméteres egység 21 ezer négyzetméterre növeli a teljes gyártó- és raktárterületet - tette hozzá.

Thorsten Seehars, a Knorr-Bremse haszonjármű üzletág igazgatótanácsi tagja a sajtótájékoztatón elmondta, a kecskeméti gyár teljesítménye, eredménye, évről évre jelentős mértékben hozzájárul az európai haszongépjármű üzletág sikerességéhez. A Knorr-Bremse a beruházással megteremti a komplexebb termékek és technológiák bevezetésének alapjait is, hiszen a fejlesztés - a több mint 1000 embert foglalkoztató kecskeméti gyár számára - a légszárító szelepek és elektronikus berendezések mellett további új termékcsaládok gyártását teszi majd lehetővé.

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek piacvezető gyártóvállalata, valamint ezek további alrendszereinek beszállítója, amelynek forgalma a 2017-es évben több mint 6 milliárd euró volt.

Harminc országban nagyjából 28 ezer alkalmazottjuk fejleszti és gyártja egyebek mellett a fék-, ajtó- és hajtóművezérlő, valamint az üzemanyag-takarékosságot szolgáló rendszereket, továbbá torziós lengéscsillapítókat és a hajtáslánc-rendszerek megoldásait.

KecskemétBács-KiskunbővítésKnorr-Bremse Fékrendszerek Kft.fékrendszer