2024.03.29, Péntek

Sportnap Kecskeméten az esély, egyenlőség és elfogadás jegyében

kecskemet.hu

2018.06.07. 12:43

Ép és fogyatékkal élő gyermekek sportolhattak együtt a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében a Messzi István Sportcsarnokban. A vidám hangulatú sportrendezvény programjai között érzékenyítő foglalkozások is voltak.

Hirdetés

A megyei szintű rendezvényt a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közösen szervezte immár második alkalommal.

- Ezeknek a fiatalok, akik egész más életkörülmények között élnek, mint általában a társaik, ez nagyon fontos, hiszen ez akár egy életre szóló élményt is jelenthet, és bizony barátságok is születhetnek. Lehet, hogy van közöttük olyan, aki a sportban valami nagyobb teljesítményt is el fog tudni érni - mondta Engert Jakabné, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

Délelőtt csapatversenyeken vehettek részt a gyerekek. A gyakorlatsor összeállításakor figyelembe vették az esélyegyenlőséget, így például az egyik feladat végrehajtásához minden csapat kerekesszéket kapott.

- Igyekeztünk a feladatokat úgy összeállítani, hogy mindenki teljesíteni tudja, és egy kicsit reprezentáljuk a Kecskeméti Sportiskola sportágait, szakosztályait is, hiszen ők vesznek részt és segítik a fogyatékkal élőket a verseny lebonyolításában - mondta Ivkovicné Béres Tímea a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója.

A szervezők nemcsak a mozgásos feladatoknál törekedtek arra, hogy az ép gyerekek kicsit beleképzeljék magukat fogyatékkal élő társaik helyzetébe. Az EsélyÓra elnevezésű érzékenyítő foglalkozáson Boronkay Péter többszörös világ-és Európa-bajnok paratriatlonista beszélt saját történetéről, sportsikereiről.

KecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes HázNők a Nemzet Jövőjéért Egyesület