2024.04.26, Péntek

Megkezdődött az Összevont Labdajátékok Diákolimpia

kecskemet.hu

2018.06.01. 06:16

Majd ezer gyermek érkezett Kecskemétre csütörtökön, hogy bizonyíthassák tudásukat az Összevont Labdajátékok Diákolimpián. Az ünnepélyes megnyitón Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Hirdetés

Győrtől Nyíregyházáig, az ország minden tájáról jöttek Kecskemétre a harmadik korcsoportba tartozó diákok. Kecskemétről a Bányai Júlia Gimnázium, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, az Arany János Általános Iskola, a Corvin Mátyás és a Vásárhelyi Pál Általános Iskola diákjai mérettethetik meg magukat az elkövetkezendő hétvégén röplabda, kézilabda, kosárlabda és foci kategóriákban.

Az olimpiai zászló bevitelével és a Himnusz éneklésével kezdődött a rendezvény, majd a Varga ikrek és a Kodály Iskola citerásai szórakoztatták a közönséget.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester ünnepi beszédében megjegyezte: büszkeséggel tölti el, hogy a hírös város alkalmas egy ilyen volumenű rendezvény befogadására.

Végül Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyitotta meg hivatalosan is a Diákolimpiát. A fiatalok ezután letették esküjüket, és ezekben az órákban már teljes odaadással készülhetnek a következő napokra.

KecskemétKecskemétÖsszevont Labdajátékok Diákolimpia