2024.04.16, Kedd

Kiváló Bolyai gimis fizikatanárt jutalmaztak

Bolyai János Gimnázium

2018.06.18. 07:24

Ericsson-díjat kapott a kecskeméti Sikó Dezső tanár úr, a fizika népszerűsítéséért végzett elhivatott tanári munkájának elismeréseképpen.

Hirdetés

A díj átadásakor a következő szavakkal méltatták munkásságát:

Tehetséges, érdeklődő tanulói számára folyamatosan szervez szakköröket, ahol az elmélet mellett sokat kísérleteznek. Környezeti és energetikai összehasonlító méréseivel számos tanulónak adott lehetőséget a digitális technika alkalmazására, drónok és robotok felhasználására. Gyakran szervez tanulmányi kirándulásokat kutató központokba, üzemekbe és egyetemekre. Tanítványaival rendszeresen részt vesz különféle kutató és tehetséggondozó tevékenységekben, fizikaversenyeken. Diákjai ezeken több, országosan is kimagasló eredményt értek el, a megszerzett ismereteiket pedig továbbtanulásuk és pályájuk során is eredményesen kamatoztatják.

 

 

Tudását és tapasztalatait nemcsak iskolán belül, hanem iskolán kívüli tevékenysége során is megosztja és publikálja, ezzel is segítve a modern oktatási módszerek, technikák és eszközök elterjedését. Számos szemléltető, didaktikai eszközt készített, melyekkel sikeresen vett részt fizika tanári rendezvényeken.

 

KecskemétBolyai János GimnáziumfizikaEricsson-díj