2024.04.18, Csütörtök

Befejeződött a kecskeméti Bíró Lajos utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

kecskemet.hu

2018.06.11. 08:15

A fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretén belül, vissza nem térítendő, 127.55 millió forintos támogatással valósult meg.

Hirdetés

A fejlesztés során az épületet bővítették egy tornaszobával, valamint az ahhoz kapcsolódó szertárral, és zárt átjáró-közlekedővel. Megújult a vizesblokk, felújították a belső és terasz hideg burkolatokat, cserélték a vizes csővezetékeket, szennyvíz vezetékeket, megújult a külső homlokzat, továbbá cserélték a külső nyílászárókat, a hullámpala tetőhéjazatot, az ereszcsatornákat és a bádogozást is.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00003 azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be a Bíró Lajos utcai Óvoda infrastrukturális fejlesztése című projekt megvalósítására, amely 127.551.180 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100%, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

A fejlesztés során az épületet bővítették egy tornaszobával, valamint az ahhoz kapcsolódó szertárral, és zárt átjáró-közlekedővel. A tornaszobához kapcsolódóan mosdó kialakítása is megtörtént. Az épület 3 csoportszobája változatlanul megmaradt, de az óvoda egyéb (kiszolgáló) helyiségeinek kismértékű átalakításával lehetővé vált a térkapcsolatok optimálisabb kialakítása, a funkciók racionálisabb elhelyezése. Nagyobb nevelőtestületi szobát is kialakítottak a projekt során.

A projekt részét képezte az épület gyermek vizesblokkjainak felújítása. A felújítás során megvalósult a szükséges szaniter berendezések cseréje, valamint a padozatban és a falban található vizes csővezetékek, szennyvíz vezetékek cseréje is.

A közlekedőkben, egyéb kiszolgáló helyiségekben a belső hideg burkolatok felújítása, valamint a csoportszobák meleg burkolatának felújítása is megtörtént. A közlekedők padozata alatt vezetett fűtési, hideg-, melegvíz hálózat is felújításra került.

Az épület külső homlokzati felújítása, nyílászárók cseréje és padlástéri szigetelése is megtörtént az energetikai követelményeknek megfelelően. A hullámpala tetőhéjazat, az ereszcsatornák és a bádogozás cseréje is megvalósult. A csoportszobákhoz kapcsolódó teraszok felújításra kerültek, a burkolatuk cseréje megtörtént.

Galéria

KecskemétKecskemétóvodafelújításBíró Lajos utcai óvoda