2024.04.25, Csütörtök
A színjátszó találkozón a zsűri különdíját nyerték el a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának tagjai
kmk.hu

A színjátszó találkozón a zsűri különdíját nyerték el a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának tagjai

kmk.hu

2018.06.29. 17:25

A napokban rendezték meg a Pszichiátriai Betegek XI. Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóját Nagykanizsán, a Medgyaszai Házban.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztálya Nappali Kórházának tagjait a Lúdas Matyi című előadás megrendezésével készítette fel a fesztiválon való részvételre dr. Lehoczky Szilvia pszichiáter szakorvos, Cseke Mária gyógyfoglalkoztató és Lantos Lilian szakápoló.

A diszletek, jelmezek, kellékek egyrésze szintén a produkcióban résztvevők keze munkáját dicsérik.

A fesztivál célja, hogy a művészet különböző területein mutathassák be a pszichiátriai betegséggel élők tehetségüket, kreativitásukat és adjanak tanúbizonyságot az alkotás örömének gyógyító erejéről.

A produkció létrejöttéhez a Nappali Kórház ellátottjain és dolgozóin kívül jelentősen hozzájárultak a szereplők hozzátartozói aktív támogatásukkal, amely jó példája a közösségi összefogásnak és közösségteremtésnek. Az intézmény a művészeti tevékenységet kézműves portékák, alkotások terén alapozta meg, és az utóbbi három évben, tudatosan építkező munkával jutott el a színjátszás terén arra a szintre, hogy azzal már a helyi közönség mellett, szélesebb körben is bemutathassa produkcióját.

A színjátszó csoport munkáját siker koronázta, elnyerték a zsűri különdíját.

KecskemétBács-Kiskun Megyei KórházkülöndíjOrszágos Színjátszó és Művészeti Találkozószínjátszás