2024.03.19, Kedd
Megkezdődött a Kecskeméti Öttusa Világkupa
Benkó Zoltán Szabadidőközpont facebook

Megkezdődött a Kecskeméti Öttusa Világkupa

kecskemet.hu

2018.05.03. 13:57

Május 3-a és 7-e között - immáron ötödik alkalommal - rendezi meg Kecskemét az Öttusa Világkupát. Az eseményen több mint száznegyven versenyző méri össze erejét. A világkupa ünnepélyes megnyitóját szerdán este tartották a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben.

Hirdetés

A megnyitón Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester mondott beszédet, majd Galla István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára köszöntötte a sportolókat és az ünnepség résztvevőit. A megnyitón Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is felszólalt, végül Philipp Waeffler, a nemzetközi öttusa szövetség sportigazgatója nyitotta meg a világkupát.

- Nagyon örülök, hogy ötödik alkalommal rendezheti meg Kecskemét ezt a rangos világversenyt, és minden alkalommal elmondják a szervezők, milyen kiváló feltételeket tudunk teremteni - emelte ki Szeberényi Gyula Tamás köszöntőjében.

Szenes Márton köszönetet mondott a város vezetésének, a magyar és a nemzetközi öttusa szövetségnek, hogy ismét Kecskemét adhat otthont a világkupának.

A versenyen három csoportban, csütörtökön a női-, pénteken a férfi selejtezőre kerül sor, szombat-vasárnap lesznek a döntők, hétfőn pedig a vegyes váltó kategóriákban versenyeznek. Az úszást a Kecskeméti Fürdőben, a vívást a Messzi István Sportcsarnokban, a lovaglást és kombinált számot pedig a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezik.

KecskemétKecskemétöttusa vkMesszi István Sportcsarnokkecskeméti fürdőBenkó Zoltán Szabadidőközpont