2024.04.17, Szerda
Indul a Máltai Szeretetszolgálat

Indul a Máltai Szeretetszolgálat "INDÍT-LAK" című projektje Kecskeméten

bacsmegye.hu

2018.05.09. 11:27

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018. május 9-én délelőtt rendezte az "INDÍT-LAK: Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedését célzó lakhatás és komplex szolgáltatások biztosítása a Dél-Alföldön" című projekt nyitó rendezvényét.

Hirdetés

A projekt célja a bevont hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének és önálló életvitelének elősegítése, foglalkoztathatósági esélyeik növelése lakhatáshoz való hozzáférés biztosításával és szükségleteiken alapuló szakmai szolgáltatások nyújtásával. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület az EFOP-1.1.4-16 kódszámú "Elsőként lakhatás" című pályázati felhívásra benyújtott pályázatának keretében elnyert 79,62 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja me az "INDÍT-LAK: A utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedését célzó lakhatás és komplex szolgáltatások biztosítása a Dél-Alföldön" című projektet. 

A projekt megvalósítási ideje: 2018.05.01. - 2020.01.31.

 

A fejlesztés eredményeként 16 fő hajléktalan személy lakhatási támogatása és társadalmi integrációjának elősegítése történik 18 hónapon keresztül, összesen 6048 vendégéjszaka finanszírozásával. 

Az utcán élő célcsoport bevonására Kecskeméten 10 fővel és Szegeden 6 fővel kerül sor.

A projektben részt vevő utcán élő személyeket komplex szolgáltatásokkal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A célcsoport-tagok egyéni szükségleteiken alapuló fejlesztését, folyamatos gondozását mentorok segítik. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat célja a projekt eredményes megvalósításával az utcán élők számának csökkentése.

Galéria

KecskemétKecskemétMagyar Máltai SzeretetszolgálatINDÍT-LAK