2024.03.29, Péntek

Hungarikumok gazdag tárháza Kecskemét főterén

kecskemet.hu

2018.05.11. 11:32

Ismeri Ön a Hungarikumokat? Tudja-e, mennyi érték tartozik a Hungarikumok Gyűjteményébe? Milyen úton válik egy nemzeti érték Hungarikummá? Ezekre és még számos más kérdésre megkaphatja a választ, ha 2018. május 11-13. között kilátogat Kecskemét főterére.

Hirdetés

Hungarikumok sora lesz látható és hallható, megtapintható és persze fogyasztható a három napos VIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál során, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel vár az Aranyhomok Egyesület.

Kecskemét főterén megelevenedik magyarságunk számos értéke, hisz nemcsak Hungarikum Kiállítás, hanem kóstolók, kulturális programok, vásári hangulat színesíti a rendezvényt, amelynek fővédnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

 

Milyen Hungarikumokkal találkozhatnak a gasztronómiában? Megkóstolhatják az Erős Pistát, a Piros Aranyat, a tiszai halászlevet, a híres karcagi birkapörköltet, a magyar gulyáslevest, a debreceni páros kolbászt, a csabai kolbászt, a hízott libából előállított, valamint a magyar szürke szarvasmarha termékeket, a Gundel palacsintát, a kürtőskalácsot, az akácmézet, valamint fogyaszthatnak fröccsöt, Törley pezsgőt és Tokaji Aszút.

Garaczi János Gundel-díjjal kitüntetett és Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda Kft. ügyvezető igazgatója az eredeti recept alapján készíti el bográcsban a magyar gulyáslevest péntek délután.

A rendezvényen fellép többek között a Kösöntyű Néptánccsoport, a Ballószögi Kincsecskék, Radics Sándor cimbalomművész, a Szentkirályi Tánccsoport, a Hangadók-zenekar, a Kunság Táncegyüttes, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, a Kecskeméti Zenészegylet.

 

Pénteken a jó hangulatról a Vasvarjú zenekar, szombaton a B.M.V. Énektrió és a Dokk Party Zenekar fog gondoskodni. Vasárnap Fejős Jenő, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett ezüstkoszorús nótaénekes ad koncertet.

Színpadi programokban is kínálnak hungarikumokat: operettet, cimbalom, tárogató és nótaműsort, ezen kívül lesznek népzenei és néptánc produkciók, gyermekkoncert, valamint esti könnyűzenei koncertek is. Magyar pásztor- és vadászkutyafajták bemutatója is színesíteni fogja az eseményt.

 

KecskemétKecskemétHelyi Termék Ünnephungarikum