2024.03.19, Kedd

"Csodák palotája" élményközpont nyílik Kecskeméten

kecskemet.imami.hu

2018.05.02. 16:00

Jelentős állomásához érkezik a hamarosan megújuló Tudomány és Technika Háza, az új természettudományos élményközpontban elkezdődnek a munkálatok, ahol látható lesz a Magyarországon egyedülálló Magic Planet interaktív vetítőgömb is.

Hirdetés

Természettudományos Tudástár és Élményközpont létesítésére, közel félmilliárd forinttámogatást nyert el a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és Kecskemét városa. 

Egyedi élményközpontú tanulást támogató elemekkel bővített természettudományi bemutató- és oktatóhely létesül a kecskeméti és környékbeli települések tanulói számára. A programban 13 vidéki és 13 kecskemé­ti általános és középiskola vesz részt, közel 12 ezer diákkal. A tervekben szerepel az is, hogy egyénileg is látogatható legyen a későbbiekben a központ.

 

 

Mi található majd benne:

  • Repülési és autóvezetési szimulátor.
  • Az országban egyedülálló Magic Planet. - az interaktív gömböt a NASA fejlesztéseire alapozva alkották meg, nem mindennapi, 3D-s élményeket nyújt, miközben tanít.
  • Mobil planetárium, melynek kupolája négy méter átmérőjű lesz.
  • Műhelyfoglalkozások, amiket gyakorlati oldalról egészít ki a szenzorokkal és képrögzítő eszközökkel felszerelhető drón.

Az élményközpont kialakításához a Tudomány és Technika Háza épületét fel is újítják.

Forrás: kecskemet.imami.hu

KecskemétKecskemétTudomány és Technika HázaCsodák palotájaélményközponttermészettudomány