2024.03.29, Péntek

Véget ért a második alkalommal megrendezett Kecskeméti Egyetemi Napok

Neumann János Egyetem

2018.04.19. 18:20

Az érdekes, ismeretterjesztő programokkal és szórakozási lehetőségekkel tarkított rendezvény 2018 április 16. és 18. között került megrendezésre, két helyszínen, az Izsáki úti GAMF kampuszon és a homokbányai kollégium területén.

Hirdetés

A 3 napos eseménysorozat hétfőn kezdődött a kollégiumi sportnappal. A hallgatók többek között fociban, kosárlabdában, röplabdában és teniszben is összemérhették tudásukat, de volt horgászverseny és konzol bajnokság is.

Kedden a GAMF Műszaki és Informatikai Karon folytatódtak a programok, bemutatót tartott a rendőrség, a honvédség pedig a tartalékos katonai szolgálatról tartott tájékoztatót. Az érdeklődők megtekinthették a hallgatói járműépítő csapatok járműveit, beleülhettek a FormulaStudent csapat versenyautójába, megnézhették, milyen a kilátás a Kefo Motorsport versenymotorján ülve, és megcsodálhatták a Megalux napelemes járművet is.

A kiállítók mellett a vállalkozó szellemű érdeklődők beállhattak a zumba bemutatóra, a táncos lábúak pedig csatlakozhattak a latin táncbemutatóhoz. Az Egyetem munkatársai igyekeztek népszerűsíteni Erasmus+ ösztöndíjakat és külföldi tanulási lehetőségeket, valamint standjával részt vett a Hallgatói Szolgáltató Iroda és a HÖOK is.

Az utolsó napon került megrendezésre a főzőverseny, ahol a versenyzők bemutathatták szakácsművészetüket, de lehetett jelentkezni pizza evő versenyre, szumó birkózásra, és sok csapat kipróbálta magát az esélykiegyenlítő fociban is.

A három napos fesztivál során számos neves fellépő is megfordult a Neumann János Egyetemen a szórakoztatás jegyében, a résztvevők többek között Pixa, Hősök, Drop The Cheese és a KatapultDJ fellépésein engedhették ki a gőzt.

Galéria

KecskemétKecskemétNeumann János EgyetemKecskeméti Egyetemi Napok