2024.04.26, Péntek

Több mint 400 gyermeket látott vendégül a kecskeméti Katona József Színház társulata

Katona József Színház

2018.04.13. 10:49

Az elmúlt évek hagyományát követve az idei évadban is két produkcióra hívták meg a környékbeli településeken nehéz körülmények között élő gyerekeket, akik a Hessmese után A hókirálynőt nézhették meg a teátrumban.

Hirdetés

A sok pozitív visszhangot kiváltott sorozat 2014-ben indult útjára. A hókirálynő immár a 8. előadás, amelyre olyan gyerekeket invitált Cseke Péter direktor, akik számára a színházjegy megvásárlása túlzott anyagi terhet jelentene. 

Ezúttal 12 településről (Ágasegyháza, Fülöpháza, Helvécia, Jakabszállás, Kerekegyháza, Ladánybene, Lajosmizse, Orgovány, Tiszaug, Fülöpjakab, Kiskunfélegyháza, Bugac valamint a kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete) érkeztek iskolások és óvodások, hogy láthassák Andersen meséjének színpadi változatát. A produkcióban színpadra lépett Illés Alexa, Koltai-Nagy Balázs, Körtvélyessy Zsolt, Jurák Bettina, Szóka Roland és a Kecskemét City Balett teljes társulata.


A hókirálynő előadása után meglepetés várta a gyerekeket: a produkció szereplői édességgel kínálták őket, mégpedig a Bács-Kiskun Megyei és Járási Földhivatal munkatársainak jóvoltából.

 

KecskemétKecskemétKatona József SzínházA hókirálynő