2024.04.26, Péntek

Lányok Napján népszerűsítette a kecskeméti Egyetem a műszaki képzési területet

Neumann János Egyetem

2018.04.30. 21:56

A Nők a Tudományban Egyesület idén 7. alkalommal rendezte meg országos rendezvényét, a Lányok Napja interaktív nyílt napot, melyhez az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Neumann János Egyetem.

Hirdetés

Az idei rendezvényre 54 cég és intézmény várta több helyszínen az érdeklődőket, ebből 11 oktató intézmény volt. A Neumann János Egyetem minden évben, így idén is csatlakozott a programhoz, mely célja a műszaki, informatikai pálya iránt érdeklődő középiskolás lányok bátorítása, lelkesítése képzéseik iránt.

 

"A GAMF Műszaki és Informatikai Karon egyre több lány kezdi meg tanulmányait, és a résztvevő középiskolás érdeklődőket is erre bátorítjuk. Jelenleg a műszaki területen lévő aktív hallgatóink között a lányok aránya közel 13%. A Lányok Napjával nemcsak az egyetemi női hallgatói létszámának növelését, de az ipari vállalatok női szerepvállalását és a „műszaki terület-férfi szakma” sztereotípia megdöntését is szeretnénk elősegíteni." - mondta el az eseményen az Egyetem kancellárja, Finta Zita.

Számos érdekes program várt az érdeklődő lányokra, kezdésként beszélhettek érdekes meghívott vendégelőadókkal. Finta Zita kancellár arra bíztatta a középiskolás lányokat, hogy merjék megvalósítani álmaikat, hiszen nőként is sikeresen helyt lehet állni bármilyen kihívást jelentő vezetői pozícióban. Dr. Ailer Piroska, az Egyetem rektora betekintést nyújtott a mérnök szakma rejtelmeibe, valamint a Bácsvíz Zrt. főtechnológusa, Homola Anett is igyekezett saját szakmai sikereinek elmesélésével kedvet csinálni a résztvevők körében a "férfias" tudományterületekhez. 

A program hátralévő részében a lányok műhelylátogatásokon, kísérleteken vehettek részt, találkozhattak oktatókkal, hallgatókkal és a járműépítő csapatok női tagjaival is. 

 

 

 

Kecskemétlányok napjaNeumann János Egyetem