2024.04.19, Péntek

Évadtervet hirdetett a Katona József Színház

kecskemet.hu

2018.04.21. 11:12

A tervek szerint ősztől hat nagyszínházi bemutatóval számolhatunk.

Hirdetés

Meghirdette a jövő évre tervezett bemutatóit a Katona József Színház vezetése. A pénteki sajtótájékoztatón ismertették a társulat nyári programjait és tájékoztattak a bérletezés rendjéről is.

 

Érdekesség, hogy a Kecskemét City Balett Traviata-előadása nemcsak, hogy a nagyszínpadon kapott helyet, de bekerült a bérleti programba is. Az első előadás a Város Napján, október 2-án Mikszáth Kálmán Beszélő köntöse lesz, amelyből szerzőtársaival Szente Vajk rendező írt musicalt.

Rusznyák Gábor rendezésében mutatják be Carlo Goldoni Nyaralás című komédiáját és az Othellót, a szilveszteri előbemutatón pedig Fransic Veber Balfácánt vacsorára című vígjátékát tűzik műsorra Cseke Péter rendezésében. A direktor és a főrendező közösen viszi színre Agatha Christie Tíz kicsi néger című krimijét.

A nagyszínpadon két gyermekszínházi bemutató, a Grimm testvérek meséjéből készült Jancsi és Juliska és Németh Virág Mozart zenéire írott Operameséje lesz. A Kelemen László Kamaraszínházban Béres Attila rendezésében mutatják be David Seidler A király beszéde című drámáját, és itt viszik színre a Fekete Pétert.

A Ruszt József Stúdió Színház műsortervében szerepel Az ügynök halála, amelynek rendezője Porogi Dorka lesz, Zsótér Sándor pedig Bertold Brecht Baal című művét viszi színre. Itt mutatják be Leonard Gershe A pillangók szabadok című romantikus vígjátékát is.

Osztálytermi előadásként játsszák az osztályelső című produkciót Réczei Tamás rendezésében.

Repertoáron marad hét korábbi előadás. Idén is ott lesz a színház a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában a Csárdáskirálynővel. Júniusban két alkalommal játssza a társulat a Passiót a kecskeméti Arborétumban.

Fellépnek a balatonfüredi Kultkikötőben, a szarvasi Vizi színpadon és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Turnéznak Hargita megyében a Család ellen nincs orvosság című előadással, és fellépnek Mórahalmon is két vígjátékkal. Augusztusban az Udvarszínház programsorozatában négy produkciót láthat a közönség.

KecskemétKecskemétKatona József Színház