2021.01.23, Szombat

Mol Mester-M díjat kapott Varga József a kecskeméti Bányai Gimnázium matematikatanára

mti, Bányai Júlia Gimnázium

2018.03.06. 13:01

A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át az egymillió forinttal járó Mol Mester-M díjat.

Hirdetés

Varga József sok régi és jelenlegi tanítványa, szülők és kollégák jelölése révén kapta meg az őt megillető magas elismerést. A Tanár úr 15 éve tanít a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban, és kiemelkedő munkája eredményeként ér el tanítványaival kiváló eredményeket a különböző szintű matematikaversenyeken. A tanórákon kívül tehetséggondozó szakkörökön készíti fel őket a versenyekre, a legtehetségesebbekkel egyénileg is foglalkozik. Évtizedek óta szervezője és motorja számos népszerű matematikaversenynek. Munkaközösség-vezetőként mind matematikai szemléletével mind pedagógiai módszereivel hatással bír az iskolában folyó matematikaoktatásra. 

A nagyvállalat Új Európa Alapítványa a Pesti Vigadóban megtartott hétfő esti ünnepségen 12. alkalommal jutalmazta azokat a sportszakembereket és pedagógusokat, akik kimagasló és elkötelezett munkájukkal hozzájárultak a fiatalok sikereihez.
Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: a tehetség önmagában kevés, azt fel kell fedezni, jól kell használni, fejleszteni kell, és ebben elévülhetetlen szerepük van a pedagógusoknak.
"Egy-egy kimagasló teljesítmény, eredmény elsődlegesen kétségtelenül az azt elérő érdeme, de nem szabad megfeledkeznünk azokról sem, akik hozzájárultak a sikerhez. Őket díjazzuk ma. A tehetséggondozással életeket, generációkat és egy egész nemzetet lehet elindítani a felemelkedés útján."

Új Európa Alapítvány

 

Ferencz I. Szabolcs, a Mol Csoport társasági kapcsolatok ügyvezetője, az Új Európa Alapítvány kurátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég az elmúlt tíz év alatt több mint százezer fiatal tanulására és sportolására volt hatással, és összesen mintegy 1,3 milliárd forintot fordított a következő generációk támogatására. 
Hangsúlyozta: többek között olyan sportolókat segítettek, mint a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron vagy a párosban világbajnok teniszező, Babos Tímea - és mindezt akkor tették, amikor őket még szinte senki sem ismerte.

A sportszakemberek közül Haász Katalin budapesti műugróedző, Korponai István székesfehérvári öttusaedző és Módos János szigetvári birkózóedző - a londoni olimpián bronzérmes Módos Péter nagyapja - részesült elismerésben.

Ugyancsak díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végzett pedagógusokat. Ezen a két területen olyan kiváló tanárok vehették át az elismerést, mint Kónya Marianna debreceni vegyész, kémiatanár, Simon Péter pécsi fizikatanár, Szőllősy László szegedi földrajztanár, Varga József kecskeméti matematikatanár, Halászné Veres Zsuzsa budapesti zongoratanár, Szücsné Dr. Harkó Enikő dunaújvárosi magyar nyelv- és irodalomtanár, valamint Törökné Csécs Lenke debreceni néptáncpedagógus. 

 

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

A díjakat a Mol vezetői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron, az alapítvány jószolgálati nagykövete, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok, valamint Hamar Dániel, a Muzsikás Együttes alapító tagja adta át.

A Mol Új Európa Alapítvány szakmai elismerésére korábbi tanítványaik jelölhették az edzőket és a tanárokat. A beérkezett csaknem ezer jelölés közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három edzőt, aki átvehette az egymillió forintos tiszteletdíjjal járó, 2017. évi Mol Mester-M díjat.

KecskemétKecskemétBányai Júlia GimnáziumMol Mester-M díjVarga József

Hirdetés

Hirdetés