2024.04.24, Szerda
Halálos közúti baleset lett a Gábornapozásból Tiszakécskén

Halálos közúti baleset lett a Gábornapozásból Tiszakécskén

Bácsmegye.hu

2018.03.25. 11:37

Lapunk információi alapján a Gödöllőről származó Szabó László a sikeres tiszakécskei középpályás és az ikertestvére Szabó Gábor, a Gábor-napi ünnepet követően közösen ültek autóba szobat éjjel, aminek éjfél előtt baleset lett a következménye. A baleset következtében a járművet vezető Szabó László nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett, az ikertestvére, Szabó Gábor a helyszínen az életét vesztette.

Hirdetés

A baleset nem sokkal éjfél előtt történt a 4625-ös út 31-es kilométerénél. A helyszíni szemle adatai szerint egy 23 éves gödöllői férfi közlekedett Tiszakécske-Tiszabög belterületén Kia Ceed típusú személygépjárművel. Jelenleg ismeretlen okból a Tiszabögi úton nekihajtott egy, az út szélén szabályosan parkoló Fiat Ducato típusú kistehergépjárműnek. Az ütközés következtében az álló teherautó megpördült, átcsúszott az út túloldalára, és felborult.

A személyautó az ütközés után sodródni kezdett, miközben többször szintén megpördült, majd az árokba csúszott. Az autó jobb első ülésén utazó 23 éves férfi a járműből kiesett. Ő a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt vér-vizeletvételre előállították.

A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Forrás: Police.hu