2024.04.18, Csütörtök

Rekorddal zárt Kecskeméten a Seuso-kiállítás

Kecskeméti Katona József Múzeum

2018.02.20. 06:00

Minden eddiginél több látogatót vonzott a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása Kecskemétre. A Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén korábban egyetlen tárlatot sem láttak ilyen rövid idő alatt ennyien.

Hirdetés

A Seuso-vándorkiállítás kecskeméti állomásán összesen 24 058 fő tekintette meg az ókori római kincseket. A Dél-Alföldön egyedül Kecskeméten állították ki a római ötvösművészet remekeit, így nem meglepő, hogy a helyi lakosok mellett, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és természetesen Csongrád megyéből is sokan eljöttek megtekinteni a tárlatot. A múzeum igazgatója, Dr. Rosta Szabolcs, a város alpolgármesterével, Dr. Szeberényi Gyula Tamással, már első héten külön köszöntötte a tízezredik látogatót.

 

 

A közel három hétig tartó kiállításon a látogatószám a szombat-vasárnapokon elérte az ezernégyszáz főt is, így a hatalmas érdeklődés miatt a második hétvégén hosszított nyitva tartással várta a palota az érdeklődőket. A múzeum ezúton fejezi ki köszönetét Kecskemét város lakosságának és az összes látogatónak, hogy ilyen nyitottan fogadta a páratlan leletet, a türelmet, amellyel a zsúfoltabb napokon segítették a munkatársak munkáját, és a kedves visszajelzéseket is, amelyekkel elárasztották a vendégkönyvet.

 

 

A Seuso-kincs korábban Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Kaposváron volt látható, Kecskemét után pedig Miskolcra, majd Nyíregyházára érkezik.

KecskemétCifrapalotaKatona József MúzeumSeuso-kiállításókori római kincs