2024.03.29, Péntek
Másfél év felfüggesztett börtönre ítélték a rendőrökre támadó kecskeméti férfit
illusztráció - pixabay.com

Másfél év felfüggesztett börtönre ítélték a rendőrökre támadó kecskeméti férfit

MTI

2018.02.21. 09:53

Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit, aki autójával a járdán elgázolt egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd rátámadt az őt előállító rendőrökre.

Hirdetés

Nánási László főügyész közölte: a 66 éves férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Az ítélet nem jogerős, az érintetteknek három napjuk van eldönteni, hogy fellebbeznek-e.

A közlemény szerint a kecskeméti férfi január 21-én délelőtt ütötte el a háza előtt havat lapátoló asszonyt, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Később a férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: először belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy a rendőrök ne juthassanak be, miután pedig ez nem sikerült, egyiküket ököllel arcon ütötte. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A járőrök a férfit ittasságának kivizsgálására a megyei kórházba vitték, de útközben azzal fenyegetőzött, hogy gépkarabéllyal "vadássza majd le" a két rendőrt, később a kórházban pedig próbálta megrúgni őket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

KecskemétpróbaidőKecskeméti Járásbíróságfelfüggesztettbírósági ítélet