2024.03.29, Péntek

Illegális hulladéklerakót fogott a térfigyelő kamera Kecskeméten

kecskemet.hu

2018.02.24. 16:00

Az elmúlt időszakban két esetben illegális hulladéklerakást észleltek a térfigyelő kamerákat ellenőrző Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői. Mindkét eset az Erzsébetvárosban történt.

Hirdetés

A Kecskeméti Rendőrkapitányság épületében lévő „kameraszobában” a térfigyelő szolgálatot ellátó közterület-felügyelők észlelték, hogy a Zöldfa utca Praktiker Áruház mögötti részén található vízelvezető árokban ismeretlen elkövető illegális hulladékot helyezett el.

Az ismeretlen elkövető kilétének, érkezési- és távozási útvonalának meghatározása érdekében visszaellenőrzésre kerültek a cselekményt megelőző időszakban rögzített kamerafelvételek.

A kamerák felvételei alapján megállapítható, hogy az esti órákban a Gödröstemető utcai játszótér mögötti lakótömbből érkező és ugyanoda távozó ismeretlen személy az általa húzott kézikocsiról különböző fajtájú hulladékokat borított le a fent említett úttest melletti vízelvezető árokba.

Néhány nappal korábban pedig ismeretlen személy kézben vitte ki és dobta a vízelvezető árokba az illegális hulladékot.

Mivel az illegális hulladék nagy valószínűséggel veszélyes hulladékot is tartalmazott, így bűncselekmény gyanúja merül fel, ezért a Városrendészet minkét esetben feljelentéssel élt a Kecskeméti Rendőrkapitányság felé.

KecskemétKecskemétKecskeméti Városrendészetillegális hulladéklerakás