2024.04.19, Péntek

Diplomaátadó ünnepi szenátusi ülést tartottak a kecskeméti egyetemen

uni-neumann.hu

2018.02.20. 13:31

Február második hétvégéjén a Neumann János Egyetem Szenátusának nyilvános ünnepi ülésén vehették át diplomáikat, illetve igazolásaikat az intézmény végzősei.

Hirdetés

Az ünnepség február 16-án a szolnoki campus aulájában, a Gazdálkodási Karon vette kezdetét. A kecskeméti karok, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, valamint a Pedagógusképző Kar végzőseinek diplomaátadó ünnepségére pedig február 17-én, szombaton, a Törös Olga Sportcsarnokban került sor.

A 2017/2018 őszi félévében a négy karon összesen 465 hallgató záróvizsgázott. A diplomákat és a végzettséget tanúsító igazolásokat az Egyetem rektora és a kari dékánok adták át a hallgatóknak. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon összesen 229 hallgató-, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon összesen 87 hallgató-, a Pedagógusképző Karon összesen 51 hallgató-, a szolnoki Gazdálkodási Karon pedig összesen 98 hallgató tett záróvizsgát.

Az eseményt mindkét helyen Dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora nyitotta meg. Rektor asszony beszédét azzal kezdte, hogy bár az Egyetemen már több ezer hallgató szerzett végzettséget igazoló oklevelet, oktatóink és munkatársaink számára azonban mindig megtisztelő a pillanat, amikor átadhatják a végzősök diplomáit. A Pályakövetési kutatások eredményei azt mutatják, hogy az Egyetemen képzést teljesítő hallgatók tudása keresett és piacképes – mondta Rektor Asszony – és azon, hogy az itt megszerzett diploma hosszútávon értékálló legyen, az Egyetem munkatársai rengeteget dolgoznak. Az új alap- és mesterképzési szakok a tudás folyamatos megújítására alkalmasak, így a most alapképzésen végzett hallgatókat szeretettel invitálta az intézmény mesterképzési szakjaira is Dr. Ailer Piroska.

Szolnok város nevében Szabó István alpolgármester búcsúzott és gratulált a végzett hallgatóknak. Mint mondta; szorgalommal, tehetséggel és elszántsággal nincs olyan akadály, mely leküzdhetetlen volna, végzett hallgatóink pedig a legjobb tudással felvértezve vághatnak neki az élet nyújtotta kalandoknak és kihívásoknak, melyért a Neumann János Egyetem oktatóinak és munkatársainak lehetnek hálásak.

Kecskeméten Dr. Szeberényi Gyula Tamás a város alpolgármestere biztatta beszédében a végzetteket arra, hogy ne féljenek az újtól, hiszen az élet rengeteg csodás dolgot tartogat még számukra. Alpolgármester Úr a kreatív személyiséget, tapasztalatot, és tudást emelte ki, mint a siker kulcsfontosságú összetevőit, és kívánt sok szerencsét és boldogságot útravalóul diplomás hallgatóinknak.

A szolnoki Gazdálkodási Karon a legjobb teljesítményt nyújtott hallgatót hagyományosan a „Bölcsek köve” egy darabjával jutalmazták. 

A két rendezvényen kiemelkedő tanulmányi eredményük miatt összesen 20 hallgató részesült könyvjutalomban, a Hallgatói Önkormányzat pedig közösségi munkájukért jutalmazta társait.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerést adományozta Dr. Németh Miklós főiskolai docensnek, aki közel négy évtizeden át több generáció képviselőjével ismertette meg a táplálkozástudomány alapjait és gyakorlati alkalmazását. Az emlékérem átadását kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként, valamint nyugdíjba vonulására tekintettel javasolta az Egyetem Szenátusa.

Galéria

Kecskemétdiplomaszenátusi ülésNeumann János Egyetemdiplomaátadó ünnepségmesterképzés