2021.10.28, Csütörtök

Több száz kisiskolás kap különleges képzést

origo.hu

2018.01.11. 09:14

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja 2017 novemberében 6 városban – Budapest, Miskolc, Kecskemét, Veszprém, Szolnok, Pécs –, három évfolyamon összesen 375 gyermeknek biztosít kiemelkedő színvonalú, ingyenes komplex tehetséggondozó képzést. A FIT Program a Pallas Athéné Alapítványok támogatásnak köszönhetően ingyenes és bárki számára nyitott.

Hirdetés

Ingyenes, élményalapú oktatásban vehetnek részt a kisiskolások a Fiatal Tehetség Programnak köszönhetően. A diákok motiváltságát mutatja, hogy a hétvégi órákról nem hiányzik soha senki, és a szülők, valamint a pedagógusok is rengeteg segítséget kapnak a képzett mentoroktól.A felmenő rendszerű képzés három éve indult, 2015-ben még csak négy helyszínen, 100 diákkal működött,jelenleg hat városban 375 diák személyiségközpontú fejlesztését biztosítja az ötödiktől hetedik évfolyamig.A foglalkozások élménycentrikusságának köszönhetően eddig nem történt lemorzsolódás.

A program az iskolai oktatást kiegészítve nyújt többlettudást a diákoknak. Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője szerint a FIT olyan területekre kalauzolja el a diákokat, amelyek mindennapi életünkhöz sok szállal kapcsolódnak, azonban az iskolai oktatásban kis hangsúllyal szerepelnek. Ilyen a médiatudatosság, az egészségügyi ismeretek, a robotika, vagy a művészet és matematika kapcsolata.

 

„Az iskolai oktatással szemben az alkalmazott munkaformák tekintetében a projektalapú és csoportos feladatok dominálnak, lehetőség kínálkozik a gyermekek mentorált, személyiségükhöz, érdeklődésükhöz igazodó fejlesztésre, amelyet nemcsak szakmailag elhivatott oktatók, hanem rutinos pszichológusi team és olyan szakemberek, mint Kádár Annamária vagy Bagdy Emőke biztosítanak” – mutat rá a szakmai vezető.

 

A képzések hétvégi tréningnapokon vannak, digitális eszközök segítségével, minden terület esetében gyakorlatközpontú, játékpedagógiai módszerekkel. A FIT Programba a fit.mcc.hu honlapon lehet jelentkezni tavasszal a negyedikes diákoknak és szüleiknek.

forrás: origo.hu

KecskemétKecskeméttehetséggondozásFiatal Tehetség ProgramMathias Corvinus Collegium

Hirdetés

Hirdetés