2024.04.26, Péntek

I. Medencés Sárkányhajó Verseny a Kecskeméti Fürdőben

kecskemet.hu

2018.01.14. 18:46

Több mint harminc csapat szállt vízre a szombaton a Kecskeméti Fürdőben, hogy összemérjék erejüket az I. Medencés Sárkányhajó Versenyen. Feszültek az izmok, habzott a víz a lapátcsapások nyomán. Ilyet még nem látott ez a medence, pedig igen sok minden történt már itt!

Hirdetés

Több mint 30 csapat szállt (pontosabban ült) szembe egymással, profi és céges kategóriában, férfi, női és vegyes egységekkel. Egy csapat 6 főből áll, a vegyes egységet négy férfi és két női versenyző alkotja.

A verseny lényege: egy hajóba száll két csapat, akik egymással szemben ülnek - és ezáltal eveznek. A cél, hogy minimum 2 méterrel eltolja az egyik csapat a másikat. Ha 1 percen belül nem érik el ezt a távot, akkor a bíró dönt annak a csapatnak a javára, amelyik jobban eltolta a másikat. Ha döntetlen, megismétlik a futamot.

A versenyt Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg. Elmondta, amikor először látott medencés sárkányhajó versenyt, nagyon meglepődött. A meglepődésen túl, persze, nagyon örül annak, hogy a Kecskeméti Fürdő medencéjét ilyen sokféleképp lehet hasznosítani.

- Az, hogy Kecskeméten van ez a verseny, egyrészt rangot ad nekünk, másrészt népszerűsíti a sárkányhajó sportot, mely igazi színfoltja Kecskemétnek - mondta az alpolgármester.

Természetesen a versenyent a házigazda Hírös Csapata sem hagyhatta ki, mely csapatból többen Európa bajnoki arany, ezüst és bronzérmet nyertek tavaly Franciaországban. Az ellenfelek nagyon fogadkoznak, hogy legyõzik a kecskeméti csapatot, míg a kecskemétiek a tavalyi jó formát szeretnék megismételni és céljuk nem más mint a verseny megnyerése.

KecskemétversenyI. Medencés Sárkányhajó VersenyKecskeméti Fürdő csapat