2024.03.29, Péntek
A kórházigazgató is köszöntötte az újév első kecskeméti babáját
gongradio.hu

A kórházigazgató is köszöntötte az újév első kecskeméti babáját

kmk.hu

2018.01.05. 12:30

Karácsonyra várták, de végül újévi ajándékként érkezett Tóth-Illés Arnold. A kisfiú 2018 első kecskeméti gyermekeként látta meg a napvilágot éjfél után 6 perccel, 3700 grammal és 52 centiméterrel. Kedden oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötte dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház igazgatója.

Hirdetés

Tóth-Illés Arnold nem sokkal csúszott le arról, hogy ő lehessen Magyarország első 2018-ban született gyermeke, hiszen éjfél után mindössze hat perccel jött a világra, dr. Terebessy Károly, szülész-nőgyógyász szakorvos segítségével.

– Hét óra felé éreztem azt, hogy jönnek a fájások. Mondtam a páromnak, hogy a második babák általában gyorsabban születnek meg. Úgyhogy jöttünk, és fel is gyorsultak az események – mondta Illés Adrienn, Arnold édesanyja.
 
Ugyan karácsonyra volt kiírva a fiatal édesanya, de a kisfiú a december 26-i vizsgálat alkalmával még semmi jelét nem mutatta annak, hogy szeretne kibújni anyukája pocakjából. Végül 3700 grammal és 52 centiméterrel, természetes úton jött a világra Arnold.

Az anyuka és babája remek körülmények között élvezheti az első együtt töltött órákat, napokat.

– Nagyon hálás vagyok a doktor úrnak és nagyon hálás vagyok a kórházi dolgozóknak azért a gondoskodásért, ami minket itt körülvesz – tette hozzá Illés Adrienn.
Dr. Bánfalvi Attila, osztályvezető főorvos szerint, az év első napján hét gyermeknek adtak életet a megyei kórházban. Mindez nem meglepő, hiszen Bács-Kiskun megyében eddig is jellemző volt a születések magas száma.

– Nálunk folyamatosan emelkedik egyébként. Kicsit drasztikusabb volt az elmúlt években, most azt tudom mondani, hogy 2016-ban 2616 szülésünk volt, tavaly pedig 2628 – mondta az osztályvezető főorvos.

Reméljük, a növekvő tendencia az elkövetkezendő években is megmarad. Arnoldot pedig édesapja, Attila és a szülők másik szeme fénye, a kétéves Kamilla már nagyon várják haza. Jövőre már biztosan négyesben köszönthetik az újévet.
KecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei Kórházújévkisbaba