2023.09.24, Vasárnap

A Mindennapok Angyalait díjazták Kecskeméten

kmk.hu

2017.12.09. 16:00

A Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolói, 2017. december 7-én, csütörtök délután pénzjutalomban részesültek. A „Mindennapok Angyalainak" áldozatos és sokszor emberfeletti munkáját a Hovány Alapítvány ismeri el ily módon, idén immár negyedik alkalommal.

Hirdetés

A Mindennapok angyalait, ápolónőket és ápolókat köszöntöttek és jutalmaztak meg ma a Hovány Alapítvány jóvoltából az Otthon Mozi dísztermében. Hovány Márton 2014-ben hozta létre az alapítványt és a díjat, ám ettől függetlenül nem új keletű a számára a jótékonyság, hiszen még évekkel ezelőtt a főtéren a rászorulókat látta vendégül több alkalommal is. 2014-től viszont már az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt is tiszteleg a díjátadó ünnepséggel.

Sokszor ezt a nagyon kemény munkát nagyon szerény anyagi elismerés mellett végzik ezek az emberek hivatásszerűen, hiszen sok ember számára megfizethetetlen lenne ez a fajta munka. Úgy gondoltam, mögéjük kell állnom, hiszen ők az igazi angyalok és legszívesebben azokat segítem én is, akik maguk is sokat tesznek - nyilatkozta Hovány Márton, a Hovány Csoport alapítója.

Az alapítvány jóvoltából összesen 36 ápoló részesült - fejenként 40 ezer forint - pénzjutalomban. Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere jóvoltából az Önkormányzat az alapítvány adományát kiegészítve a Kecskeméti Fürdőbe, az Agórába és Ifjúsági Otthonba szóló belépőkkel ajándékozta meg az egészségügyi dolgozókat.

Az elismeréseket Dr. Mester László, a Hovány Alapítvány kuratóriumi elnöke, Engert Jakabné önkormányzati képviselő, Dr. Svébis Mihály főigazgató és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató adta át az „angyaloknak".

Az ünnepség moderátora idén is Harsányi Levente volt, aki minden évben örömmel eleget tesz Hovány Márton felkérésének. A díjazottak tiszteletére minden évben egy mini koncertet adnak. Az előző években Bebe, a Back to Blackből, illetve Tóth Vera, a tavalyi évben pedig Radics Gigi lépett fel, aki idén is emlékezetessé tette a délutánt.

A díjátadó műsort követően állófogadást tartottak az áldozatos munkát végző ápolók tiszteletére.

IDE kattintva megtekinthetik a díjazottak neveit!s munkát végző ápolók tiszteletére.

Galéria

KecskemétKecskemétápolónőkápolókHovány AlapítványMindennapok angyalaidíjátadóáldozatos munka