2024.04.24, Szerda

Otthon Segítünk Alapítvány - önkéntes hősök Kecskeméten

kecskemet.hu

2017.11.16. 05:00

Kisgyermekes családokat támogat Kecskeméten is az Otthon Segítünk Alapítvány. Az országban tizenhat éve jelenlevő szolgálatot már városunkban is igénybe vehetik a problémákkal küzdő szülők. Mindezt kedden jelentették be a Katona József Könyvtárban.

Hirdetés

Orvoshoz menés, ügyintézés, bevásárlás, főzés. Ezekben tudnak támaszt nyújtani mostantól az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei Kecskeméten. A kezdeményezés nem új keletű, hiszen 1973-ban alakultak meg az első családokat segítő szolgálatok Angliában, Magyarországon pedig 16 éve léteznek. Most Kecskemétre is eljutottak.

Átmeneti segítségnyújtást adnak az önkéntesek. Mint a keddi bemutatkozó rendezvényen elhangzott, nem az a fő cél, hogy egy-egy vállalkozó szellemű „nagymama szerepet” játsszon.

 

 

Az alapvető feladat a problémák megoldásának segítése. Mint amilyen például a betegségből, válásból, szegénységből, depresszióból adódó bonyodalmak. Az itt dolgozó önkéntesek támaszt nyújtanak, nem a szülők helyett, hanem a szülőkkel együtt dolgoznak. Rengeteg kisgyermekes család van, ahol az adottnál több kéz kellene a nehézségek kiküszöbölésére.

Az önkéntessé válás legkomolyabb feltétele, hogy a jelentkező önmaga is szülő legyen.

KecskemétKecskemétönkéntesOtthon Segítünk Alapítványsegítés