2024.04.26, Péntek
2500 új munkahelyet jelent a második kecskeméti Mercedes-gyár

2500 új munkahelyet jelent a második kecskeméti Mercedes-gyár

autopro.hu

2017.10.20. 09:40

A termelés megkezdése az évtized végére várható, amivel 2500 új munkahely jön létre a térségben, ez pedig új kihívások elé állítja a vállalat emberi erőforrás menedzsmentjét - írja az autopro.hu

Hirdetés

Hosszú távra tervez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Kecskeméten: 2016-ban bejelentették a már meglévő kompaktautó gyáruk fejlesztését és kapacitásbővítését, továbbá egy második, csúcstechnológiával rendelkező gyártási egység megépítését a telephelyen, ami nem kevesebb, mint 1 milliárd euró beruházásával valósul meg. Az új egység teljes mértékben az Ipar 4.0 szellemiségében épül, egymással szoros összeköttetésben álló gyártóegységekkel és messzemenőkig digitális folyamatlánccal, ami még rugalmasabbá és hatékonyabbá teszi a termelést. 

Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR vezetője 14 évvel ezelőtt csatlakozott a Daimler AG-hoz, a vállalat Rajna-vidéki telephelyén, Wörthben. A duális oktatási program diákjaként saját tapasztalatból is tudja, milyen fontos szerepet tölt be ez a képzési rendszer a vállalat hosszú távú sikereiben és a munkatársak motiváltságának fenntartásában. Alábbi interjúnkban a magyarországi munkaerőforrás jelenlegi állapotairól és a növekedéssel járó új kihívásokról beszél.

– Pályafutása során négy különböző országban dolgozott Ázsiában és Európában. Mit gondol, melyek a magyar munkaerőpiac sajátosságai?

Folytatás: https://autopro.hu