2024.04.19, Péntek

Sikert hozott a kézműves sörfesztivál Kecskeméten

kecskemet.hu

2017.09.25. 15:49

Óriási sikert aratott az 1. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál a Hírös Város Turisztikai Központ szervezésében. A közönség és a sörmanufaktúrák képviselői egyaránt azzal búcsúztak a hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseménytől, hogy „Jövőre ugyanitt találkozunk!”

Hirdetés

A fesztiválon több mint 50 féle kézműves sört kóstolhattak meg a látogatók: szép számmal akadtak ismert, népszerű termékek és izgalmas újdonságok is. 

A finom italok és sörkorcsolyák mellett gazdag program várta az érdeklődőket. Az első napot a Fourtissimo együttes nyitotta meg, akik megadták a kezdő hangulatot a fesztiválozóknak. A rendezvényen többek között fellépet a Queen Project Band, az Olasz meló és a The Toto Tribute Band együttesek. Szombat este hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy együtt élvezhessék a Kecskeméti City Balett és a Kecskeméti Katona József Színház színészeinek produkcióját. A helyszínen izgalmas kvíz játékban vehettek részt a látogatók és a szerencsések értékes ajándékokat nyertek.

A fesztivál folyamatosan „telt házzal” üzemelt: délután 2-től alig lehetett egy-egy szabad helyet találni a Hírös Város Turisztikai Központ előtti téren. Nagyon sokan érkeztek családdal, ami előre jelezte, hogy nem a mennyiségi, hanem a minőségi, kulturált sörfogyasztásra került a hangsúly az eseményen. A szervezők gondoltak a legkisebbekre is, akik szombatom kipróbálhatták a világ legkülönfélébb hangszereit a Leskowsky hangszerbabusgató során. A programokat színesítette Lénárt András sörmester bemutatója, amelynek során a sörkészítés titkaiba avatta be a látogatókat.

A sikerre való tekintettel a Hírös Város Turisztikai Központ már a következő kézműves sörfesztivál szervezésén dolgozik.

KecskemétKecskemétHírös Város Turisztikai KözpontKecskeméti Kézműves Sörfesztivál