2024.04.26, Péntek

Lövészversenyen teljesítettek a kecskeméti repülőbázis katonái

honvedelem.hu

2017.09.08. 08:53

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület szituációs lövészversenyt rendezett nemrégiben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kecskeméti lőtérén.

Hirdetés

A VIII. Szentgyörgyi Légicsata nevet viselő bajnokságon nyolcvan egyéni induló, kilenc katonai és nyolc rendőrcsapat küzdött a díjakért.

A versenyen a katonák mezőnyében az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis legjobb lövészei mellett az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, az MH Logisztikai Központ, az MH Katonai Rendészeti Központ, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a HM Katolikus Tábori Püspökség sportolói vetélkedtek a helyezésekért.

A rendezők a rendszeresített fegyverek eltérő típusait figyelembe véve külön értékelték a katonák és a rendőrök teljesítményét, a sportpisztolyokat használókat pedig egy harmadik kategóriába sorolták.

A verseny fővédnöke Ugrik Csaba dandártábornok, az MH. 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka, lövészetvezetője és főszervezője Minkó Ottó alezredes, a bázis kiképzési főnöke, igazgatója pedig Nagy Mátyás őrnagy, a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület ügyvezetője volt.

A nyolcadik alkalommal megrendezett, országosnak is beillő szituációs pisztoly lövészversenyről - és az eredményekről - ITT olvashat bővebben.

 

Forrás: honvedelem.hu, Galambos Sándor

KecskemétKecskeméthonvédelemlövészetverseny2017MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis