2023.03.26, Vasárnap

Kecskeméti központtal bővül a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja

mti

2017.09.06. 08:49

Idén ősztől az eddigi öt helyszín mellett Kecskeméten is indulnak a felső tagozatos diákokat célzó, a hagyományos oktatást kiegészítő képzések.

A kollégium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ingyenes kurzusokra szeptember 26-ig várják az ősszel ötödik osztályba lépő kecskeméti diákok jelentkezését.

A tájékoztatás szerint a program olyan területekre fókuszál, amelyek a diákokhoz közelebb hozzák a körülöttünk lévő világ összefüggéseit. Az innovatív témákat és a modern eszközök alkalmazását is magába foglaló, szemléletformáló foglalkozások között szerepel például a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, a természettudományos kísérletek, a jövőkutatás, a média rejtelmei, valamint az élménybiológia és a robotika kurzus - közölte  Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője.

Hozzátette: két éve indult útjára az MCC felső tagozatos programja, s ma már két évfolyam, vagyis 225 kisdiák komplex tehetséggondozása a feladatuk. Évről évre nő a résztvevők száma, ősszel már várhatóan több mint háromszáz gyerek kezdheti meg a tanévet a megújult központokban.

A program alapvetően az otthoni tanulást lehetővé tevő e-learningre, valamint a havonta egyszer tartott szombati játékos foglalkozásokra épül, ahol már főként a páros és a csoportos munka fejlesztése kerül a középpontba. Emellett heti két beszédközpontú angolóra és nyári tehetségtáborok is színesítik a programot.

Az érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a felvételi folyamatáról a program honlapján, a fit.mcc.hu olvashatnak bővebben.

 

Forrás: mti

KecskemétKecskemétoktatásképzés2017Fiatal Tehetség ProgramMathias Corvinus Collegiumfelső tagozatos diákok