2024.03.28, Csütörtök

Először rendeznek kézműves sörfesztivált Kecskeméten

hiroskozpont.hu

2017.09.05. 12:49

Újabb izgalmas rendezvénnyel bővül Kecskemét fesztivál programja: A Hírös Város Turisztikai Központ szeptember 15-17. között szervezi meg az 1. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivált a régi Városi Mozinál.

Hirdetés

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett fesztiválon olyan sörkülönlegességgel ismerkedhetnek meg a vendégek, amelyek ízekben, színekben és különleges összetevőkben szinte kimeríthetetlen variációkat vonultatna fel. A szervezők célja, hogy minőségi gasztronómiai élményt nyújtsanak mindazoknak, akik szeptember harmadik hétvégéjén ellátogatnak az egykori Városi Mozi előtti térre. Érdemes beírni a dátumot a naptárba, hiszen az I. Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon egy helyen lesznek megkóstolhatók az ország legkülönbözőbb részein készített italok, amelyek általában bolti forgalomban elérhetetlenek, hiszen a főzdék kis mennyiségben állítják elő a különleges, kézműves technikát igénylő söröket.

A szervezők elképzelése egy igényes, elegáns környezetben megrendezett, hagyományteremtő rendezvény, ahol a jó hangulatról kecskeméti zenészek és a Katona József Színház színészei és táncosai gondoskodnak. Többek között fellép a Queen Project Band, az Olasz meló és a The Toto Tribute Band együttesek. Szombaton 19 órától közönségtalálkozót tart a kecskeméti Katona József Színház társulata, ahol lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre, sőt az autogram gyűjtemények is tovább gyarapíthatók! Mindennap 17 órától megismerkedhetnek a sörfőzés történetével, továbbá a kézműves sör előállításának technológiájával, alapanyagaival valamint az egészségre gyakorolt pozitív élettani hatásaival. A Kecskeméti Sörmanufaktúra sörmestere bemutatja a Hírös Város sörgyártásának múltját és jelenét. A bemutató résztvevőinek egy pohár sörkóstolóval kedveskednek a szervezők. A fesztiválra ellátogatókat az ország egész területéről érkező kézműves sörfőzdék várják. Természetesen a finom ételek és sörkorcsolyák sem hiányoznak majd. Lesz itt fényfestés, hangszerbemutató, gálaműsor, jó zene és még számos program lehetőség.

 

Forrás: Hírös Város Turisztikai Központ

KecskemétKecskemétfesztivál2017Hírös Város Turisztikai KözpontGasztronómiakézműves sör