2020.05.26, Kedd
Egy kecskeméti futó lett az ötödik a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon
fussteis.hu

Egy kecskeméti futó lett az ötödik a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon

futanet.hu, BSI Sport Kft.

2017.09.11. 11:18

Bács-Kiskun megyéből 255 nevezést adtak le a versenyre.

Hirdetés

A megyéből a 23 éves kecskeméti Galamb Csaba, a Karc atlétája végzett a legjobb helyen, ötödikként ért célba, ideje 1:08:08. Budapestet és Pest megyét nem számolva a megyék közül Bács-Kiskun megye a második legtöbb futóval nevezett.

Vasárnap az ideálistól távol levő, szinte nyári hőségben futották a 32. Wizz Air Budapest Félmaratont. Életében először vett részt a versenyen a kenyai Wycliffe Kipkorir, Biwot, akinek arra is volt ereje és ideje, hogy egy kicsit gyönyörködhessen Budapest páratlan szépségében. A kenyai atléta végül  közel fél perc előnnyel elsőként ért célba (ideje 1:06:51). Mögötte Csere Gáspár a második, egyben a legjobb magyar, aki ezzel - életében először  - az országos bajnokság aranyérmese (ideje 1:07:18). A nőknél még ennyire sem volt szoros a küzdelem, a címvédő Kácser Zita újra átélhette a célszalag átszakításának feledhetetlen élményét, másfél percet vert a második helyezettre (ideje 1:16:58). 
A 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon a duóban és trióban futókkal  (soha ennyi csapat nem nevezett: 1700!) együtt  15000 regisztrációt jegyzett a versenyt rendező Budapest Sportiroda (BSI).  A külföldiek száma  rekord:  72 országból 2500 nevezést regisztráltak. Magyarország 903 településéről érkeztek jelentkezések.   1200 nevező döntött úgy, hogy eljött az idő és oda áll élete első félmaratonjához, azaz minden 12. futó először vette célba a 21097,5 m legyűrését! A mezőnyben négy 80 év feletti férfi is is futott. A legszebb korú hölgy a 74 éves dr. Czenner Zsuzsa volt. Egykori válogatott labdarúgók is kipipálhatták a távot:  a Lisztes-Dombi duóból a debreceni Dombi volt a gyorsabb. Lefutotta a félmaratonit Szijjartó Péter külgazdasági és külügyi miniszter, a verseny egyik védnöke is, valamint Németh Balázs M1 műsorvezető. Váltótagként indult dr. Zacher Gábor toxikológus, Váczi Eszter jazz énekesnő, Tótka Sándor kajakos világbajnok.

 

KecskemétBács-Kiskun megye32. Wizz Air Budapest FélmaratonGalamb Csaba

Hirdetés

Hirdetés