2024.03.29, Péntek
Kedvet kaptak a tájfutáshoz a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakói
Fotók: Bacsmegye.hu

Kedvet kaptak a tájfutáshoz a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakói

Bacsmegye.hu

2017.08.26. 07:36

2017. augusztus 24-én a kecskeméti SOS Gyermekfaluban egy Napközistábor keretén belül Sportnapot tartottak, ahol a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete egy kis tájékozódási játékra invitálta a gyermekfalu lakóit.

Hirdetés

A nyár végéhez közeledve egy igazán szép napon adódott lehetősége a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak arra, hogy a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületének (KZSE) jóvoltából betekintést kapjanak a tájfutás rejtelmeibe.

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületének edzői először egy kis ízelítőt adtak a gyerekeknek arról, hogy mi vár majd rájuk a futás során, akik ezt követően magukhoz vették a tájfutás két alapvető eszközét is: a térképet, és a dugókákat. A megmérettetés négy különböző nehézségű pályán zajlott. A pályákat épületek, fák és villanyoszlopok sokasága tarkította. Bár a térképek leolvasása egy kissé nehéz feladatnak bizonyult, a gyerekek azonban így is nagy bátorsággal szálltak szembe a kihívásnak, még úgy is, hogy egy megszokott környezetben – a már általuk jól ismert Gyermekfaluban – mutathatták be a tájékozódási tudásukat.

A nap végére pedig ismét bebizonyosodott: a tájfutás nem csak fizikailag, de szellemileg is megmozgatta a gyerekeket, akik végül ismét egy vidám, ám de mozgalmas napot tudhattak maguk mögött.

 

 

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete továbbra is várja a tájfutás iránt érdeklődőket egy próbaedzésre!

Keresd fel a KZSE FACEBOOK oldalát: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

Bánki Zoltán – edző              +36/70-638-8720                   [email protected]

Bánki Jusztina – edző            +36/20-249-0730                  [email protected]

Galéria

KecskemétKirakatSOS GyermekfaluKecskeméti Zöld Sportok Egyesületetájfutássportnap