2024.07.19, Péntek

Óvodák és bölcsődék újulnak meg Kecskeméten

mti

2017.07.19. 08:48

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával közel másfél milliárd forintot fordíthat öt óvoda és két bölcsőde felújítására a kecskeméti önkormányzat.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta: valamennyi intézmény épületét szigetelik, kicserélik a nyílászárókat és a fűtési rendszert is felújítják.  

Négy intézményt még idén felújítanak, két óvodát és egy bölcsődét pedig jövőre.

A Széchenyi sétányi bölcsőde egy csoportszobával és ennek eredményeként 14 hellyel bővül. A 230 millió forint összegű felújítás az intézmény teljes épületét, udvarát érinti, és bútorokat, játékokat, fejlesztő eszközöket is vásárolnak.

Az árpádvárosi óvoda fejlesztésére szintén 230 millió forint jut. Ebből egyebek mellett sajátos nevelési igényű gyermekek mozgásfejlesztésére is alkalmas tornatermet építenek, szerelnek fel. újakra cserélik az udvari játékok egy részét, és fedett kerékpártárolókat alakítanak ki. 

A polgármester emlékeztetett: a Rudolf-laktanya területén alakítják ki a regionális feladatokat is ellátó új család- és gyermekjóléti központot, amire 508 millió forintot nyert a város. A volt szovjet lakótelepen 2018 nyarára bölcsőde is épül, erre a beruházás teljes összegét, 357 millió forintot elnyerte a TOP keretében a város.

 

Forrás: mti

KecskemétKecskemétTOP pályázatokóvodafelújításfejlesztésbölcsőde