2024.07.15, Hétfő
Javában zajlik a Strand Police a kecskeméti Csúszdaparkban
Fotó: police.hu

Javában zajlik a Strand Police a kecskeméti Csúszdaparkban

kecskemetifurdo.hu

2017.07.09. 15:50

Idény nyáron is diákok segítik a rendőrök munkáját a közösségi szolgálat keretében.

A tanulók a kötelezően előírt ötven órányi szolgálatot az oktatási és egészségügyi intézmények, valamint karitatív szervezetek mellett, a rendvédelmi területen is teljesíthetik.

A Strand Police-t 2013-ban indította közösen a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság. Idén 102 fiatal döntött úgy, hogy rendvédelmi területen, a Strand Police program keretében teljesít közösségi szolgálatot.

A diákokat a Kecskeméti Rendőrkapitányságon készítették fel a szolgálatra, ahol személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint munkavédelmi oktatáson vettek részt.

A 9-11. osztályos diákok 2017. június 19-étől a Kecskeméti Fürdő és a 2017. június 14-én nyitó Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark területén 3 órás váltásokban „járőröznek” fehér színű pólóban és Strand Police-os sapkában. A fiatalok strandfelügyeleti feladatokat, valamint a strandok előtti parkolók visszatérő ellenőrzését látják el, továbbá ingyenes kiadványokat osztanak, melyekben hasznos bűnmegelőzési tanácsokat kaphatnak a strandra látogatók. 

A szolgálat folyamatos lesz 2017. augusztus 27-ig, amíg be nem zárja kapuit a strand.

 

Forrás: kecskemetifurdo.hu

Kecskemétkecskeméti fürdődiákok2017 nyárstrand policeközösségi szolgálat