2024.03.29, Péntek

Ismét Honvédelmi Tábor Kecskeméten

MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

2017.07.12. 07:10

Hétfőn újabb zászlófelvonással kezdetét vette az idei második Honvédelmi Tábor az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

Hirdetés

Ezen a héten - július 10-14. között – 48 fiatal teljesíti majd a szervezők által előírt feladatokat és versenyeket. A 12 lány és 36 fiú közül a legfiatalabb résztvevő 13, a legidősebb pedig 19 éves. Erre a turnusra a táborozók egyénileg, az ország több pontjáról érkeztek Kecskemétre.

A tábor szervezői, Minkó Ottó alezredes vezetésével, most is készültek a rajoknak elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal, melyek olyan kihagyhatatlan programelemeket tartalmaznak, mint az AirSoft lövészet, fegyverismeret és a Szolnoki RepTár Repülőmúzeum megtekintése. Ezen kívül nem maradhatnak el a sport- és sorversenyek pontgyűjtő csatái sem. A tábori napoknak állandó eleme lesz a zászló le- és felvonása, a reggeli torna és az alaki foglalkozás. Emellett a fiatalok elméleti oktatásban részesülnek tereptani és térképészeti ismeretekből is.

A kecskeméti Honvédelmi Tábor idei utolsó turnusa pénteken alaki bemutatóval, eredményhirdetéssel és oklevélátadással zárul majd.

 

KecskemétKecskemétMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbáziskecskeméti Honvédelmi Tábor