2024.03.28, Csütörtök

Banki önkéntesek szépítették a kecskeméti Kodály iskolát

Budapest Bank

2017.07.24. 15:33

2017. július 21-én a Budapest Bank kecskeméti fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében padokat újítottak fel a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola területén.

Hirdetés

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

„A Törődés Napja akciónak többéves hagyománya van nálunk. Minden évben a munkatársaink javasolnak helyszíneket, idén a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola környezetének megszépítésére esett a választásunk. A z iskola udvarán található padokat festettük le, és a hiányzó léceket pótoltuk. Örömmel tölt el, hogy a kollégáim most is nagy lelkesedéssel vettek részt a munkálatokban” – mondta Madarasi Ágnes, a pénzintézet kecskeméti fiókjának vezetője.

Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 19 helyszínen rendezte meg.

 

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

 

Forrás: Budapest Bank

KecskemétKecskemétönkéntes akció2017Kodály Zoltán Ének-zenei Általános IskolaBudapest BankTörődés Napja