2024.04.20, Szombat
Leleplezték az új Mazda CX-5-öst a Dakó Kft-nél
Fotók: Bacsmegye.hu

Leleplezték az új Mazda CX-5-öst a Dakó Kft-nél

Bacsmegye.hu

2017.06.19. 10:45

2017. június 15-én Kecskeméten, a Dakó Kft. márkakereskedésének udvarán egy nyáresti autó-bemutató alkalmával csodálhatták meg a Mindszenti körúti üzletbe kilátogatók a Mazda CX-5 új generációját.

Hirdetés

Hatalmas érdeklődés övezte a Dakó Kft. Mindszenti körúti szalonjában megrendezett nyáresti bemutatóját. Az üzletbe érkező „Mazda családok” nagy izgalommal várták, és még nagyobb lelkesedéssel fogadták a márkakereskedés udvarára begurult új Mazda CX-5-ös autókat.

A rendezvény napsütésben kezdődött, majd a naplemente után egészen a sötétedésig kitartott. Az este kellemes lounge hangulatban telt, mely közben finom grillételek és a kerti partikhoz illő italok, valamint egy DJ fogadta a rendezvényre érkezőket. A finom falatok és frissítő italok elfogyasztása közben a vendégsereg a naplemente társaságában csodálhatta meg a felkelő nap országának kifejezetten sportos megjelenésű szabadidő-autóit.

 

A vezetési élmény új dimenzióiba lépett a Mazda CX-5

„Aki egyszer beleül, az bele is szeret” – szokták mondani a Mazdákra. A CX-5-nél ez pedig kimondottan igaznak bizonyult, hiszen többen, az autókba ülve percekig élvezték a CX-5 által nyújtott tökéletes kényelmet. 

Az előző generációs Mazda-CX-5 még 2012-ben jelent meg. Ez volt a Mazda palettáján az első olyan modell, melyen felvonultatták a híres SKYACTIV technológiát, és láthatóvá vált a jellegzetes formanyelv, a KODO dizájn. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a díjak mellett a Mazda globális eladásának ¼-ét teszi ki ez a modell.

 

Az új generáció letisztultabb, mégis feltűnőbb jelenség

Dinamikusabb és karakteresebb, valamint biztonságosabb és csendesebb is az előző generációhoz képest. Kifinomult vonalvezetés és teljesen újszerű megoldások jellemzik az új modellt: más lett a hűtőrács, a lökhárító, és megváltoztak a lámpák is.

Bővültek az újdonságok is: megérkezett a régen várt gombnyomásra nyitható csomagtér ajtó, valamint a jégteleníthető ablaktörlők is. A Mazdák legfőbb előnye a konkurenciákhoz képest, hogy az ember úgy érzi, mintha testének kiterjesztése lenne az autó.  Továbbá ügyeltek az ergonómiára: a műszerfal könnyen érthető és elegáns lett.

 

A lényeg azonban a menetdinamikában van

A tervező mérnökök szándéka az volt, hogy ló és lovasa közti egységet valahogy átültessék a vezetőülésbe. Emellett jó hír, hogy kiváló zajszigeteléssel rendelkezik az autó: nem csak a vezető ülésre, hanem a motortérre is vonatkozóan. 27 szenzor percenként kétszázszor méri fel az autó körülményeit, hogy a vezetőnek ne kelljen mással foglalkoznia, mint az autó vezetésével.

A Mazda a CX-5-ben alkalmazza először a hengerlekapcsolás technológiáját, ezáltal a hosszú távú autópályás közlekedés során jelentős fogyasztáscsökkentés érhető el. A CX-5 emellett először érhető el továbbfejlesztett városi vészfék asszisztenssel, valamint táblafelismerő rendszerrel.

Galéria

KecskemétKecskemétDakó KftMazda CX-5autóbemutató