2024.03.28, Csütörtök

Színházi élmény a nehéz sorsú gyermekeknek

kecskemetikatona.hu

2017.05.02. 09:00

2017. május 5-én 14 Bács-Kiskun megyei településről mintegy 400 gyermek érkezik a kecskeméti Katona József Színházba. A nehéz körülmények között élő családok gyermekei A manóvizsga című zenés mesére kaptak meghívást Cseke Péter direktortól.

Hirdetés

A teátrum a 2014/15-ös tanévben indította el misszióját, s azóta évente két alkalommal olyan gyerekeket lát vendégül, akiknek másként talán soha nem lehetne része színházi élményben. A kezdeményezést örömmel fogadták a települések vezetői, akik a családok méltányos kiválasztásához és a gyerekek utaztatásához nyújtanak segítséget.

Idén Kiskunfélegyháza, Petőfiszállás, Bugac, Fülöpjakab, Fülöpháza, Helvécia, Jakabszállás, Kerekegyháza, Ladánybene, Kunbaracs, Lajosmizse, Orgovány, Tiszaug és Ágasegyháza csatlakozott a teátrum kezdeményezéséhez, és vállalta a csoportok utaztatását.

A gyerekeknek a színházi élmény mellé finomság is jár, amelyről ezúttal is a járási és megyei földhivatal dolgozói gondoskodnak. Különleges meglepetés az egyik dolgozó lányának, Herczeg Anitának munkája, aki az édességeket tartalmazó vászontáskákat egy-egy manó rajzzal díszítette fel.

 

Forrás: kecskemetikatona.hu
KecskemétKecskeméti Katona József Színházjótékonysági előadás