2024.03.29, Péntek

Első alkalommal rendeznek Lekvárkonferenciát Kecskeméten

Hírös Város Turisztikai Központ

2017.05.03. 12:05

2017. május 13–án, 11 órától Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában címmel Lekvárkonferenciát rendeznek a Hírös Város Turisztikai Központban.

Hirdetés

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület évről évre növekvő sikerrel rendezi meg az Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt a Hírös Hét programjaihoz kapcsolódva. Az óriási érdeklődést látva a szakértő zsűri és a szervezők idén érdemesnek tartották, hogy a hagyományos konzerválási módot a befőzési szezon előtt népszerűsítsék, szakértők bevonásával hozzájáruljanak a háziasszonyok sikeréhez.

Lekvárkonferencia célja a gyümölcsök befőzésének népszerűsítése, a lakosság motiválása, gyakorlati tanácsadás.

A konferencia témái: A gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre. (Előadó: Kujáni Lászlóné Cser Olga EU Innovációs Díj tulajdonosa, a 2014 Év Agrárembere.) Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit? (Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus) Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez (Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje)

Az érdeklődők gyakorlatban is megtekinthetik, hogyan is készül a lekvár, hiszen a VI. Helyi Termék Ünnephez kapcsolódóan a főtéren lekvárfőzés bemutatót is tartanak a szakemberek 13 órától.

 

Forrás: Hírös Város Turisztikai Központ

KecskemétAranyhomok Kistérségfejlesztési EgyesületHírös Város Turisztikai Központlekvárkonferencialekvárfőzés